El Innocente is een nieuwe Spaanse serie op Netflix

Regelmatig verschijnen er vette series op Netflix die je waarschijnlijk in één keer uit-binged. De kans is groot dat de nieuwe Spaanse serie El Innocente ook in die categorie valt. Recent verscheen de serie op Netflix en de recensies over de show zijn erg positief.

In de serie lopen verschillende verhaallijnen door elkaar, die allemaal op hun eigen manier met elkaar verbonden zijn. Zo volgen we een detective die onderzoek doet naar de dood van een non. Was het zelfmoord? En zo nee, waar wie wijst het bewijsmateriaal dan? Een andere verhaallijn gaat over Mateo. Hij probeerde een ruzie bij een club op te lossen. In plaats daarvan was hij per ongeluk verantwoordelijk voor iemands dood. Het gevolg? Een lange gevangenisstraf.

Mysterieuze personages en spannende scènes staan centraal

Mateo probeert zijn oude leven op te pakken, samen met zijn vrouw Olivia. Maar onderzoek naar de non wijst naar Olivia’s zus. Mateo ontvangt vreemde video’s die met zijn vrouw te maken lijken te hebben, en meer en meer plot twists volgen elkaar op. Dat maakt van El Innocente een ongelofelijk spannende serie. In acht afleveringen komt de kijker steeds dichter bij de waarheid. Wat er precies is gebeurd in het verleden en hoe alles met elkaar verbonden is, wordt stapsgewijs onthuld.

El Innocente

Spaanstalige Harlan Coben serie

De serie is een Spaanstalige serie en doet daarmee denken aan andere Spaanse top series op Netflix. Spanje bewijst wederom dat we het land moeten bedanken als het aankomt op films en series. Toch is het idee van El Innocente niet Spaans. Het verhaal is namelijk afgeleid van een boek van thriller auteur Harlan Coben. De succesvolle auteur heeft een ijzersterke deal met Netflix afgesloten. Daardoor is de kans dat we nog veel meer boekverfilmingen van de schrijver gaan tegenkomen. Tot op heden zijn ook al zijn boeken The Stranger, The Woods en Stay Close verschenen.

 

Op IMDb krijgt El Innocente een 8.0 als score. Snel de 8 afleveringen kijken dus. Check hier alvast de trailer.