Wat willen mannen in een relatie?

Natuurlijk is iedere man verschillend en zullen daarom de verwachtingen ook uiteenlopen. Een stralende glimlach, sprekende ogen, een goed figuur, een spontaan karakter; dit zijn allerlei voorbeelden die genoemd zouden kunnen worden bij de omschrijving van je ideale vrouw. Maar wat willen mannen echt in een relatie? En spreken we dit wel uit naar onze partner?

Hieronder vind je vier belangrijke punten die de man belangrijk vindt in een relatie, maar liever niet uitspreekt of uit durft te spreken.

1. De persoonlijke dingen privé houden

Ook mannen hebben soms de behoefte hun onzekerheden en gevoelens uit te spreken. But it’s okay. We vinden het bovendien fijn als de persoonlijke dingen ook echt privé gehouden worden, zo ook de onderonsjes.

wat willen mannen in een relatie

Vrouwen vinden het nou eenmaal leuk om de insight outs te delen met hun vriendinnen. Mannen, houd hier rekening mee. Wil je dat jouw persoonlijke probleempje of situatie niet wordt gedeeld met de buitenwereld? Bespreek ze dan gewoon met haar in real life en maak het duidelijk dat je bepaalde zaken privé wil houden.

2. Waardering en respect

Een van de belangrijkste aspecten in een relatie vinden mannen respect en dit is natuurlijk meer dan logisch. Is er geen of weinig respect? Dan zal dit zomaar een einde kunnen zijn van jullie relatie.

Mannen, neem de tijd om te luisteren naar je partner en probeer je gedeisd te houden tijdens een verhitte discussie. Luister naar elkaar en houd rekening met elkaars principes en verlangens.

3. Veel intimiteit

Klinkt mannen die willen knuffelen je vreemd in de oren? Niks is minder waar. Mannen willen wat dit betreft hetzelfde als vrouwen. Komt dat nog eens goed uit.

Het punt is alleen dat vrouwen dit vaak niet verwachten of weten. Een spontane omhelzing, kus of gebaar dat zij er toe doet is niet alleen voor de vrouw ontzettend belangrijk, maar ook voor de man.

intimiteit in relatie

Deze gebaren versterken de band en zorgen voor een hechtere band. Nog belangrijker is het gebaar dat deze kleine onderonsjes met zich meebrengen, namelijk het gevoel dat iemand om je geeft en je lief heeft.

4. Een complimentje hier en daar

Het moge duidelijk zijn dat mannen genoeg dingen hebben om zich druk over te maken in het leven. Iedereen heeft zijn onzekerheden, dus de man ook. Hoewel mannen deze onzekerheden toch vaak liever voor zichzelf houden, is een compliment hier en daar altijd gewenst.

Veel mannen zijn onzeker over dingen die niet mannelijk zijn. Loop je in de winkel en spreek je jezelf iets te enthousiast uit over dat zeepje dat zo lekker ruikt, zijn ze vaak bang “vrouwelijk” gevonden te worden. Dit is natuurlijk onzin.

Vrouwen vinden het alleen maar aantrekkelijk als je lekker jezelf bent. Heb je een wat afwijkende interesse of wijkt je kledingstijl wat af van de gemiddelde man. No worries! Jouw unieke persoonlijkheid zal gewaardeerd worden door de vrouw. En als het compliment juist over datgene gaat wat je speciaal maakt, is het alleen maar fijner.