Zodra het hoogtepunt is bereikt, is ook meteen de hele daad voor veel mannen klaar. Tijd om te gaan slapen! Maar voor veel vrouwen is dit eigenlijk niet het geval. Zij hebben nog behoefte aan verdere, andere vormen van intimiteit. Net zoals er voor jullie aan de daad beginnen vaak behoefte is aan het spel vooraf, is ook de zogeheten aftercare voor veel vrouwen belangrijk. Als je dit als man niet weet of daar geen rekening mee houdt, kan dat nog weleens vervelend overkomen. Maar hoe weet je dan wat vrouwen echt willen? De specifieke behoeften na de daad verschillen natuurlijk; iedereen heeft eigen voorkeuren. Maar, om een glimp te geven van wat vrouwen wensen, hebben we enkele dames gevraagd hun verlangens na intieme momenten te delen.

1. Ook na de daad nog even samen tot rust komen

Het is hoog tijd om de stigma’s rond zogeheten nabijheid te laten varen. Nabijheid is niet alleen een teken van mannelijkheid, maar het heeft ook aantoonbare voordelen. Het opbouwen van een intieme band met je partner kan stress verminderen, het immuunsysteem versterken en zelfs meer. Het is dus ook geen wonder dat dit één van de dingen is die vrouwen echt willen na de daad. Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt zelfs het idee dat nabijheid heilzaam is. Maar wat bedoelen we dan eigenlijk met nabijheid? Dit kan zelfs al inhouden dat je na de daad nog even samen tot rust komen. Of even een momentje neemt om weer nader tot elkaar te komen. En gelukkig is het zelfs een van de minst inspannende activiteiten na intieme interacties (behalve slapen natuurlijk). Zelfs als je uitgeput bent, is het simpelweg een arm om je partner slaan een kleine moeite. Dus, waarom zouden we niet profiteren van deze eenvoudige, maar waardevolle daad van verbondenheid?

2. Een goed gesprek

Jouw hoofd staat er misschien niet direct naar, maar zoals je vast gemerkt hebt, kunnen vrouwen na de daad soms gewoon verder met de gang van zaken. Beschouw een gezellig gesprek na intimiteit als een manier om de net gevormde emotionele band te versterken, met zowel validatie als geruststelling. Vertel bijvoorbeeld eerst hoe jij het ervaren hebt en bespreek dit daarna even samen. Vanuit hier kunnen jullie het nog over andere dingen hebben die gedurende de dag zijn gebeurd of nog komen gaan. Het gesprek na de daad hoeft niet diep te zijn om betekenisvol te zijn. Elk onderwerp dat benadrukt dat je samen tijd wilt doorbrengen, is waardevol en zal veel voor jullie relatie betekenen.

wat vrouwen echt willen

3. Wat vrouwen echt willen: nog even samen nagenieten

Om diverse redenen hebben mannen de neiging om na intimiteit eerder in slaap te vallen dan de vrouw. Hoewel hier op zichzelf niets mis mee is, kan toegeven aan deze neiging de partner eenzaam, verveeld of zelfs wat afgewezen laten voelen. Misschien is het daarom ook handig om zelf even te benoemen als je bijna in slaap gaat vallen. Was de activiteit tussen de lakens zo bevredigend dat je volledig uitgeput bent? Als je dit aangeeft dan blijft je partner niet met vragen achter terwijl jij lekker richting dromenland gaat. En als je merkt dat je nog wel wat energie over hebt, ga dan nog even knuffelen en samen in gesprek zodat jullie daarna samen in slaap kunnen vallen.

4. Nog niet helemaal klaar

Ook waarderen vrouwen het heel erg als je als man uit jezelf kijkt naar de behoeften van de vrouw na de daad. Heeft ze behoefte aan een douche of moet ze naar het toilet? Misschien verlangt ze naar een snack na de inspanningen tussen de lakens. Het kennen van de behoeften van je partner na die tijd is misschien wel de meest intieme vorm van aftercare. Haal bijvoorbeeld eens een glaasje water voor haar. Het tonen van zorg door aan deze behoeften na te denken geeft een extra dimensie aan de verbondenheid tussen jullie. Natuurlijk moet je eerst deze behoeften achterhalen door er eenvoudigweg naar te vragen. Maar eenmaal bekend, zet je al een stap in de juiste richting. Bovendien kan het halen van een glas water uit de keuken helpen bij het verkwikken en verminderen van vermoeidheid, waardoor het risico op direct in slaap vallen wordt verminderd en de kans op verdere intieme momenten wordt vergroot.

Lees ook: Privédetective onthult: “Dit zijn de raarste dingen die vreemdgangers doen om niet gepakt te worden