Jong geleerd, nooit gedaan

Iedereen heeft een mening over het zijn van een maagd. Je stelt jezelf veel vragen waardoor er een onzekerheid ontstaat. Wat vinden m’n vrienden ervan? Wat vindt een vrouw ervan als je nog maagd bent? Of zelfs je ouders. Zo ontstaat er ook een taboe.

 

Het is een taboe om maagd te zijn vanaf een bepaalde leeftijd. Als je de achttien hebt bereikt, en als je daarna nog maagd bent, dan wordt het een taboe merk ik zelf.” vertelt Stijn de Vries. Stijn heeft een documentaireserie gemaakt genaamd ‘Jong Geleerd, Nooit Gedaan‘. In die docuserie gaat hij op onderzoek uit over het maagd zijn op bepaalde leeftijden. In de serie gaat Stijn onder andere langs bij Joey die per se ontmaagd wil worden en daar een escort voor inschakelt. Daarnaast spreekt Stijn de Vlaamse expert Kaat Bollen.

Is het erg om maagd te zijn op een ‘oudere’ leeftijd?

Er is een grote kans dat veel mannen de vragen ‘En, nog gen….?‘ of ‘Hoe is het met de meiden?‘ na een weekendje stappen krijgen. Dat sommige mannen op een wat oudere leeftijd nog maagd zijn, vinden veel mensen maar raar. Volgens expert Nynke Nijman ligt er inderdaad een taboe op het onderwerp. “Hoe ouder je bent, hoe lastiger het wordt. Qua ervaring loop je steeds meer achter. Het is lastig als je daar mee te maken krijgt, en je durft er niet voor uit te komen“, zegt ze tegen EditieNL.

Toch is er volgens Nynke absoluut geen reden om je voor je maagdelijkheid te schamen. “Lang niet iedereen is actief in bed. Bovendien schuift de gemiddelde leeftijd steeds meer op naar boven.” Cijfers van Rutgers bevestigen dat. In 2012 waren jongeren gemiddeld 17 jaar toen ze werden ontmaagd, terwijl de gemiddelde leeftijd in 2017 anderhalf jaar hoger lag, namelijk op 18,5.

 

Wat vindt een vrouw ervan als weinig of geen ervaring hebt?

Mannen worden gemiddeld op latere leeftijd ontmaagd dan vrouwen. Van de 25-jarige mannen heeft 32 procent nog nooit met iemand het bed gedeeld, tegenover 22 procent van de vrouwen op die leeftijd. Cijfers die wij niet hadden verwacht. Op 40-jarige leeftijd is het aantal maagden al een stuk minder. Dan is er nog 10 procent van de mannen maagd tegenover 6 procent van de vrouwen.

wat vindt een vrouw ervan als een man maagd is en weinig ervaring heeft

Maar wat vindt een vrouw ervan als je maagd bent? Als een vrouw jou ├ęcht leuk vindt en oprecht interesse in jou heeft, is het voor haar geen probleem. Jullie hebben het leuk samen en het bed delen komt later wel. Niet voor iedereen is het even belangrijk. Bovendien vinden veel vrouwen het ook juist interessant om het bed te delen met iemand die weinig ervaring heeft. Zo kan ze je nog wat leren in bed en ook duidelijk maken wat zij zelf fijn vindt.

Als je merkt dat iemand er op afknapt omdat je maagd bent, is het niet de ware voor jou. De ander hoort jouw grenzen en tempo te accepteren. Zolang je open naar elkaar bent, is er niks om je zorgen over te maken.