Midden op de dag even naar dromenland

Hoe lekker is het om even een middagdutje te doen? Jammer genoeg wordt er alleen wel vaak gezegd dat dat een slechte gewoonte is. Maar eigenlijk is dat best wel onzin. Het ligt er natuurlijk wel aan hoelang je in je middagdutje slaapt. Je moet een middagdutje eerder zien als een powernap. Dat klinkt ook al een stuk sportiever. Hoelang een powernap moet duren? Zo’n twintig minuten of een half uurtje is perfect en jij zal je er wel degelijk beter door voelen. Helemaal niets mis mee dus!

5 'slechte gewoontes' die toch niet zó ongezond zijn

Een keer de sportschool skippen is geen slechte gewoonte

Ja, je hoort tegenwoordig dat iedereen wel elke dag sport om goed fit te blijven. Het is helemaal niet erg om zo nu en dan een keertje die sportschool over te slaan. Ook je lichaam heeft een keer rust nodig om goed bij te kunnen komen. Je bent nou eenmaal geen machine dat maar door kan blijven gaan. Het is juist gezonder om ook aan te kunnen voelen wanneer het nodig is om even je rust te nemen. Zo voorkom je ook onnodige blessures.

Vaak kauwgom eten

Een van de slechte gewoonte die mensen kunnen hebben, is het kauwen van kauwgom. Het klinkt misschien een beetje gek dat kauwgom eten eigenlijk best wel goed voor je is, maar het is toch echt zo. (We hebben het wel over de suikervrije variant natuurlijk). Het blijkt namelijk dat je meer speeksel aanmaakt als je veel kauwgom kauwt, waardoor je minder snel gaatjes krijgt. Ook maakt kauwgom je tanden schoon; en dit is nog niet alles.

5 'slechte gewoontes' die toch niet zó ongezond zijn

Naast deze fysieke voordelen, heeft kauwgom ook een mentaal voordeel. Kauwgom kauwen kan namelijk zorgen voor dat jouw stresslevel verlaagd wordt en je dus een betere concentratie krijgt. Niet te vergeten dat het voor andere ook een stuk  prettiger is, als jouw adem wat frisser ruikt.

Voor de koffieleuten

Als je elke dag zo’n tien koppen koffie drinken, is dat wel een slechte gewoonte? Maar wist je dat in koffie eigenlijk ook wel een aantal goede stoffen zitten? Wanneer je koffie imet mate drinkt, kan het dus eigenlijk best wel goed voor je zijn. Koffie drinken heeft dan ook wel erg verrassende bijwerkingen. Zo zorgt koffie ervoor dat je je beter kan focussen en wanneer je een paar kilootjes kwijt wil raken, kan koffie ook een goed hulpmiddel zijn. (Wel moet dit dan natuurlijk gewoon zwarte koffie zijn zonder melk of suiker erin).

Lekker bankhangen is geen slechte gewoonte

Heb je een drukke werkdag gehad? Dan is het heerlijk om in de avond gewoon op de bank te liggen en niets meer te doen. Vaak is de grote reden dat mensen (jij misschien ook wel) dat niet doen omdat er dan snel een labeltje met ‘jij bent lui’ aan je wordt geplakt. Dat is helemaal nergens voor nodig.

Het is soms juist goed om even te niksen. In deze tijd kan je brein namelijk alle prikkels die hij door de dag heen heeft gekregen verwerken. Zo kun je in de avond ook met een leeghoofd je bed in en slaap je dus beter. Zo’n slechte gewoonte is het dus helemaal niet.