Wat is een manbun?

Voor mannen met lang haar is het vaak makkelijk om een paardenstaart of een knotje in te doen. Die stijl in het haar heet bij mannen een manbun. Er worden meerdere benamingen gegeven voor dit kapsel, zo heb je “bro bun”, “hipster man bun”, “mun” of “dude bun”. Voor mannen met wat langer haar is een mannenknot een stijl met haar dat ergens bij elkaar is gestopt op de kruin.

De manbun bestaat al heel lang. Vaak wordt de manbun geassocieerd met een hipster, maar dit knotje bij mannen bestaat al veel langer. Sinds de 8e eeuw om precies te zijn, toen de Scandinavische Vikingen voor het eerst dit kapsel droegen. Maar ook in het Oosten van de wereld was het een populair kapsel, vooral onder de Samurai- krijgers in Japan. Deze veel herhalende knot, lokaal genoemd een ‘chonmage’, hield de helm op zijn plaats, terwijl de rest van het hoofd geschoren was.

Vinden vrouwen een manbun kapsel nog mooi?

Het is dus al jaren een ding. Of het nu een hipster kapsel is of een kapsel van vroeger, wat vinden nu vrouwen van een manbun? De populariteit van de manbun is enorm toegenomen de afgelopen jaren. Vreemd, want de meningen van zowel vrouwen als mannen over deze haarstijl en zijn vele varianten zijn verdeeld. Mannen die met de manbun lopen, sorry. Misschien wordt het tijd om voor een nieuw kapsel te gaan.

Het smartphone merk HTC heeft een onderzoek uitgevoerd over wat je moet dragen om je kansen te vergroten om online de liefde van je leven te vinden. Uit het onderzoek kwam dat vrouwen het minst warm worden van mannen met een manbun.

De manbun is een periode populair geweest, maar het is nu echt klaar. In mode ontstaan er vaker hypes, die zijn voor eventjes en ze verdwijnen net zo snel als dat ze gekomen zijn. De manbun-periode is in onze ogen toch zeker voorbij.

Waarom is de manbun-periode over?

Er zijn natuurlijk ook vrouwen die de manbun wel goed vinden staan. Maar er zijn ook redenen waarom de hype snel weer overwaaide. De belangrijkste reden is dat mannen met een manbun er onverzorgder uitzien. Je hebt mannen met mooiere knotjes dan andere, maar in de meeste gevallen ziet het er gewoon niet fris uit en is deze knot een noodoplossing. De meeste mannen hebben nooit wat speciaals met hun haar gedaan, dus ze zijn ook niet gewend om een gestyled kapsel te maken.

Wat vinden vrouwen van andere lange kapsels?

Over het algemeen vinden vrouwen mannen met lang haar aantrekkelijk. Vrouwen zien mannen met lang haar vaak als een wild persoon. Het is wel belangrijk dat jij je haar verzorgt. De out of bed-look is in dit geval geen aanrader. Ga je voor een volle bos, dan is verzorging een absolute must.

Ben je van plan van haarstijl te switchen? Lees dan dit vinden vrouwen het meest sexy herenkapsel.