Onderzoek naar de mening van vrouwen over borsthaar

Voor wie veel borsthaar heeft, kan het best wel een dilemma zijn wat je er nu eigenlijk mee moet doen. Hoewel het er natuurlijk om gaat hoe jij je erbij voelt en wat jij mooi vindt, spookt de mening van een vrouw ook in je achterhoofd. Aan de ene kant kan een geschoren of getrimde borstkas er beter verzorgd uitzien en vrouwen vinden het vaak aantrekkelijk. Aan de andere kant kan het veel werk zijn, voelt het misschien ook wel als een stukje van je mannelijkheid. Niet getreurd, er is onderzoek naar gedaan en nu weten we precies wat vrouwen volgens de wetenschap van borsthaar vinden.

 

In het Australische onderzoek werd gewerkt met foto’s van verschillende hoeveelheden lichaams- en gezichtsbeharing. Dat ging om zeer lichte, lichte, medium of zware beharing. De vrouwen mochten dan kiezen wie zij het meest aantrekkelijk vonden. Er werd ook nog gekeken of er een effect was op de vruchtbaarheid van de vrouwen, maar dat bleek niet het geval. Je gezichts- of lichaamsbeharing zal je dus niet helpen als jij en je partner graag een baby willen.

Wat is de uitslag van het onderzoek?

De uitslag was in principe dat mannen met gelijk verdeelde gezichtsbeharing het aantrekkelijkst zijn en dat helemaal geen lichaamsbeharing als een stuk aantrekkelijker werd beschouwd. Daar was echter wel een uitzondering op. Het onderzoek wees namelijk uit dat vrouwen mannen met een beetje haar op hun borst juist heel aantrekkelijk vinden. Nog aantrekkelijker dan een gladde borstkas zelfs.

hoe borsthaar scheren

Op de tweede plek kwamen dus mannen met een volledig glad geschoren borst en daarna met ‘heel weinig lichaamshaar‘. Mannen met gemiddeld tot veel haar eindigden op de laatste plek. Wanneer je dus een heel oerwoud op je borst hebt, kun je het beste wel je borsthaar trimmen. Je kunt wel een keertje de wax strips of het scheerschuim laten liggen als je die normaal gebruikt. Wie weet pakt het wel heel goed uit.