Welke eigenschappen vinden mannen aantrekkelijk aan een vrouw?

Een diepgaandere klik ontstaat pas wanneer jullie elkaar echt leren kennen. Hoewel de allereerste fase van aantrekkingskracht wel degelijk bij het uiterlijk begint, zal jullie band bepalen of jullie elkaar wel echt zien zitten.

De volgende kenmerken vinden de meeste mannen enorm aantrekkelijk aan een vrouw. Eens?

1. Gewoon aardig zijn

Met vriendelijk gedrag scoor je lekker als we de verschillende onderzoeken mogen geloven. Een uitgebreid onderzoek wees uit dat vriendelijk zijn juist universeel gewenst is. Dat geldt dus voor beiden. Voor een vrouw is dat zo mogelijk nog belangrijker.

aantrekkelijke kenmerken in een vrouw

Een vrouw die duidelijk vriendelijk is zal meer in de smaak vallen bij de gemiddelde man. Het laat namelijk zien dat een vrouw een coöperatieve instelling heeft, geïnteresseerd is in langdurige relaties en beschikt over goede sociale vaardigheden. Kortom, scoort een vrouw hoog op die punten, dan heeft ze al een streepje voor.

2. Hetzelfde gevoel voor humor

Mannen houden van vrouwen die hun gevoel voor humor kunnen waarderen. Dat ‘goede gevoel voor humor’ is voor een man nog belangrijker dan voor een vrouw. Voor ons mannen is het een absoluut pluspunt als onze date kan lachen om onze grappen omdat we dat zien als een vorm van waardering. Merk je dus aan haar gedrag dat jouw gevoel voor humor haar raakt, dan zit je goed.

3. Een innemende persoonlijkheid

Natuurlijk is een mooie bos haar belangrijk, maar het gaat wat veel mannen betreft niet alleen om uiterlijke schoon. Naast een goed verzorgd uiterlijk is een prettige persoonlijkheid minstens net zo belangrijk. Van een mooi bord kan je immers niet eten.

wat vinden mannen aantrekkelijk

Over de vraag wat een mooie persoonlijkheid is lopen de meningen echter uiteen. Voor de een is dat een vriendelijk gebaar en voor de ander betekent het zelfstandigheid. De gemeenschappelijke deler op dit punt is een positieve mindset. Een vrouw die zich niet bij de eerste de beste tegenslag uit het veld laat slaan krijgt dus altijd bonuspunten. Ook dit is wetenschappelijk onderzocht en het bleek dat positieve informatie over een vrouw niet alleen langer blijft hangen, maar ook impact heeft op de manier waarop mannen een vrouw beoordelen.

4. Een ambitieuze vibe om haar heen

Dit betekent niet dat ze per se heel haar toekomstplan uitgestippeld dient te hebben. Nee. Het gaat om het feit dat een vrouw straalt wanneer ze over haar passie praat. Van sporten tot koken of haar werkveld; een ambitieuze uitstraling is iets waar het hart van de man sneller van gaat kloppen.

5. De juiste aankopen doen

Je zou niet direct aan dit punt denken, maar het is toch echt zo. Hoewel veel vrouwen het winkelen als de ultieme hobby zien, wordt dit niet altijd gewaardeerd door mannen. Het verschil zit echter is het soort aankopen die de vrouw doet. In veel gevallen zal een dure aankoop eerder tot discussie leiden dan de aankoop van een praktisch product. Alhoewel je er misschien bewust van bent, zal je een milieuvriendelijke aankoop door je partner beter kunnen waarderen dan de aanschaf van een luxe item. Vrouwen die dus heel bewust winkelen, de dure producten laten staat en juist kiezen voor een duurzaam product zullen eerder en hoger gewaardeerd worden.