De carrière van Jaap Reesema

Jaap Siewertsz van Reesema, beter bekend als Jaap Reesema of Jake Reese, is geboren op 28 oktober 1984 in Deventer. Hij groeide op in Terwolde als jongste zoon in een gezin met vijf kinderen. Voor zijn carrière als artiest studeerde hij rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en daarnaast heeft hij ook nog kort media en cultuur gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

 

In 2009 deed hij mee aan een talentenjacht in het programma Carlo & Irene: Life4You. Een jaar later won hij met 51 procent van de stemmen voor zijn eigen versie van het nummer Don’t Stop Believing het derde seizoen van X Factor. Hierdoor kreeg hij een platencontract bij Sony BMG en een auto. Na zijn winst heeft Jaap meerdere albums gemaakt, die geen van alle goed werden ontvangen. Later in zijn carrière stroomden de hits binnen. Deze maakte hij met onder ander David Guetta, Hardwell, Lost Frequencies, Lucas & Steve, Sam Feldt, Showtek en Armin van Buuren.

Podcast met Sander Schimmelpenninck en programma’s

In 2019 begon Jaap samen met Sander Schimmelpenninck een Podcast genaamd: Zelfspodcast. Dit is een van de beste Nederlandstalige podcasts op Spotify. Het jaar daarop was hij te zien in het Belgische programma Liefde voor Muziek. Waar hij samen met de Vlaamse producer en dj Regi en Olivia Trappeniers het nummer Kom Wat Dichterbij coverde. Verder is hij nu ook te zien in het 15e seizoen van Beste Zangers. Naast zijn succesvolle carrière is de Singer en Songwriter getrouwd met de prachtige Kim Kötter en hebben ze samen drie zoons.

Wat kost Jaap Reesema per optreden?

Heb jij een speciale gelegenheid waar je muziek bij wil hebben? Huur dan Jaap Reesema in. Volgens Artist Bookings kan je de zanger inhuren voor 7.500 euro voor een optreden van 30 minuten. Hier komt nog wel BTW en BUMA kosten bij. Voor dit bedrag krijg je een formatie van twee personen en omdat hij komt met een akoestische set zijn er geen geluidstechnieken nodig.