Niet-werkende apps

We hebben tegenwoordig nogal wat apps op onze smartphones zitten. Daar kan het weleens eentje niet werken. Is toch lastig. Heb je net mooi voor een foto geposeerd, kan je deze niet plaatsten. Er kunnen meerdere aanleidingen aan de storing ten grondslag liggen. Breed gezegd zijn de oorzaken in drie categorie├źn op te delen. Of er is een storing bij de service in kwestie zelf, of het ligt aan hoe de app ge├»nstalleerd is, of het heeft te maken met jou internetverbinding. Als de storing bij bijvoorbeeld Facebook zelf vandaan komt, hebben meer mensen er last van. Je kunt dit checken door even te googlen of op Twitter te kijken. Anders ligt de storing bij jou en ben jij de enige die er last van heeft. Hieronder vind je wat je per app zou kunnen proberen om het probleem te verhelpen.

Storing smartphone

Facebook

Bij Facebook komt regelmatig een storing voor. Dit gaat dan wel om kleinere storingen die ook weer gauw verholpen worden. Als je nagaat dat Facebook over de hele wereld gebruikt wordt, is het ook niet zo gek dat er weleens een storing hier of daar zich voordoet. Het kan ook zijn dat het probleem elders ligt. Het kan zijn dat jij niet de meest recente versie van Facebook gebruikt of dat er iets anders met je app aan de hand is. In dat geval kan je je app opnieuw installeren of updaten. Het kan ook aan je wifi-verbinding. Het loskoppelen en weer aansluiten van je modem kan het probleem verhelpen. Let er ook op of de router op een goede plek. Deze kan door verstoringen je wifi-signaal verstoren

Storing

Instagram

Een storing bij Instagram komt iets minder vaak voor. Wanneer dit wel zo is, zijn de storingen wel grondiger en hardnekkiger. Google eerst of er een regionale of zelfs landelijke storing aan de gang is. In dat geval is het toch echt afwachten tot de techneuten bij Instagram er wat op gevonden hebben. In andere gevallen zijn er acties die je zelf kan ondernemen die het probleem mogelijk verhelpen. Kijk eerst of je wel de laatste update van Instagram hebt. Het kan aan je internettoegang liggen. Je koppelt je modem los, wacht een minuutje, sluit het modem weer aan en wacht tot alle lampjes weer op groen staan. Mocht je dan alsnog geen verbinding hebben, neem dan contact op met je aanbieder.

Instagram logo

Snapchat

Zit je net lekker een beetje te snappen, knalt je Snapchat eruit. Storing, ben je mooi klaar mee. Daar gaat mooi die streak van je het raam uit. Nou, googlen maar of anderen er last van hebben. Zo niet, kijk of je de laatste update gedaan hebt. Als dit niet werkt, verwijder je de app en installeer je deze weer. Het kan daarnaast ook aan je verbinding met internet liggen. Gooi dat modem eruit, tel tot zestig, stop het snoertje er weer in en wacht op de groene lichtjes. Let er ook op of je router wel gunstig staat. Deze kan bijvoorbeeld achter een kast of laag op de grond staan. Ook andere elektronische huishoudelijke apparaat kunnen het signaal verstoren of afbreken. Zet de router bij voorkeur hoog en in het zicht.

Storing

Er zijn meer apps die problemen kunnen geven natuurlijk. Bekijk hier de acties in het geval van een WhatsApp storing.