#1 Opfrissen

Tijdens ‘de daad’ komt het (meestal) voor dat er een beetje geknoeid kan worden. Bacteriën kunnen in je mond komen en bij het gedeelte down there. Niet heel hygiënisch dus. Daarom is het belangrijk om daarna even je handen en je lichaam te wassen met een warm washandje. Als je een vochtig doekje gebruikt, moet je er wel op letten dat het geen alcohol of dergelijken bevat. Op die manier kunnen er irritaties of ontstekingen ontstaan.

 

#2 Knuffelen en praten

Hoe lekker is het om na een intiem halfuurtje (of twee minuten) lekker tegen elkaar aan te kruipen? Veel mensen vinden dit niet alleen fijn, het blijkt ook echt goed te zijn voor je humeur. Zo is uit onderzoek gebleken dat koppels die knuffelen na ‘de daad’ veel gelukkiger worden in hun relatie en meer tevreden zijn over hun leven tussen de lakens. Dit heeft te maken met het hormoon oxytocine. Dit komt vrij tijdens zo’n intiem avontuur en speelt een belangrijke rol bij het verbinden van mensen. Praat samen ook over wat jullie goed vonden gaan of waar verbetering in kan komen. Zo komen jullie dichter bij elkaar en wordt de volgende keer alleen nog maar beter.

7 dingen wat je moet doen na de daad

#3 Gebruik kokosolie als wondermiddel

Wat is het toch heerlijk om daarna samen even in een warm bad tot rust te komen. Belangrijke tip: voeg eens wat kokosolie toe. Dit verzacht de gevoelige plekjes die na zo’n ‘partij’ geïrriteerd of gezwollen zijn geraakt. Bovendien verkleint het de kans op een infectie of nog meer irritatie.

#4 Drink wat water

We kennen het allemaal wel: je mond voelt als een woestijn nadat je intensief met elkaar bezig bent geweest. Zo’n ‘daad’ kan best wel veel energie kosten waardoor je daarna een beetje uitgedroogd kan raken. Als jouw mond wat droog aanvoelt, is het belangrijk daarna een glas water te drinken. Verder zorgt dit er natuurlijk weer voor dat je eerder naar de wc moet, wat zorgt voor een schone urinebuis. Plassen is namelijk ook belangrijk omdat je dan de kans verkleint op een blaasontsteking.

#5 Even luchten

Als je jezelf lekker heb opgefrist en samen heerlijk bij elkaar in bed wil kruipen, is het verstandig om die onderbroek gewoon lekker uit te houden. Zonder kleren slapen heeft meerdere voordelen. Het is belangrijk dat jouw zaakje even kan ademen, anders wordt de kans op infecties of dergelijken groter. Vermijd ook strakke onderbroeken, die kunnen namelijk vocht vasthouden en zo kunnen die smerige bacteriën makkelijker groeien. En geloof ons als we zeggen dat jouw zaakje hier niet blij van wordt.