Dieper in dromenland

Volgens cardioloog Dr. Saldmann is slapen zonder kleding beter voor je gezondheid. Wanneer je lichaam namelijk de kans kan krijgen om te zweten terwijl je slaapt, kan dat je gezondheid aantasten. Mensen die met niets aan in een donkere ruimte gaan slapen, slapen over het algemeen beter. Het kan in het begin natuurlijk een beetje gek aanvoelen. Maar als je er eenmaal aan gewend bent, merk je het verschil.

 

Wat gebeurt er met je lichaam als je zonder kleding slaapt?

Saldmann vertelt dat je lichaamstemperatuur naar beneden gaat wanneer je ‘luchtig’ slaapt. Hierdoor slaap je veel dieper en word je dus ook veel minder snel/vaak wakker. Door het dragen van een pyjama of veel dikke lagen in bed kan je lichaam niet meer zijn eigen temperatuur gaan reguleren. Dat is niet de bedoeling. Het is ook slim om niet het hele jaar door onder een winterdeken te liggen wanneer je gaat slapen. Een dun deken is namelijk goed genoeg buiten de wintermaanden om.

Zijn er nog meer positieve affecten van slapen zonder ondergoed?

Zonder kleding slapen is hartstikke goed voor je metabolisme. Uit onderzoek blijkt dat mensen die zonder kleding en ondergoed slapen een toename van 42% van bruine vetten kunnen hebben. Deze bruine vetten zijn erg goed voor je. Ze regelen namelijk de verbranding van je energie en op deze manier ook je lichaamstemperatuur. Het moment dat je dus slaapt zonder kleding in een wat koudere ruimte, worden deze vetten veel meer aangemaakt en wordt je metabolisme dus actiever. Heb je toevallig een slaapkamer die binnen no-time warm is? Neem dan voordat je gaat slapen nog even een koude douche. Ook een koude douche heeft veel voordelen voor het slapen gaan.