1. Maak je niet druk om de mening van anderen

Het gaat om jouw geluk, dus waarom zorgen maken om wat anderen van je vinden? Heb je moeite om dit uit je hoofd te zetten, lees dan tips om je niet meer druk te maken om de mening van anderen.

2. Stop met proberen iedereen tevreden te houden

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden: je kan onmogelijk iedereen tevreden houden. Probeer dit dus ook vooral niet te doen en blijf bij je eigen kern. Dat is wat telt.

3. Stop met roddelen

Bijna altijd zullen degenen die roddels met jou delen ook over jou roddelen. Geloven in roddels is nooit slim, want wat een ander over jouw denkt, betekent niet dat iedereen die roddel gelooft. Bovendien is het negen van de tien keer negatief en zo voed jij jezelf met negativiteit of leedvermaak. Niet oké. 

4. Stop met jezelf zorgen maken om alles

We snappen best dat je je af en toe zorgen maakt over bepaalde zaken. Dat is doodnormaal. Betrap jij jezelf er echter op dat jij je ook zorgen maakt over zaken waar jij zelf helemaal geen grip op hebt? Dan dien je daarmee te stoppen.

hoe word ik gelukkig

5. Laat onzekerheid los

In deze moderne tijd is niet veel meer wat het lijkt. Open je bijvoorbeeld de app van Instagram, dan zie je overal het zogenaamde perfecte plaatje. Bedenk dat dit bij veel mensen ook maar een act is. Niks of niemand is perfect, en dat maakt ieder persoon juist zo uniek.

6. Neem niet alles persoonlijk

De meeste mensen zijn te veel bezig met hun eigen leven om echt na te denken over wat jij doet. Neem dus niet alles zo persoonlijk.

7. Kijk niet terug naar het verleden

We hebben allemaal wel iets meegemaakt waardoor we door een minder fijne periode gingen. That’s life. Kijk niet meer naar het ongelukkige verleden, maar juist naar de gelukkige toekomst. 

8. Stop met dingen kopen die je niet nodig hebt

Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal wel genoeg impulsaankopen gehad die echt onnodig waren. Als je hiermee stopt, dan zal je meer geld overhouden voor dingen die je wel gelukkig maken. Geld maakt niet per se gelukkig, maar het maakt het leven wel makkelijk.

9. Word niet meer zo boos

Woede is iets wat veel in het leven kan verpesten. Het zorgt dat je alleen maar het slechte in dingen ziet. Laat woede los en geniet van het leven

10. Geef de controle op

Wil je altijd de controle hebben? Dat is geen goed teken. Laat dit los. Wanneer je vaker dingen op je af laat komen, dan zullen jou onverwachte dingen overkomen. En juist deze onverwachte dingen creëren de leuke momenten in het leven.