Afvallen en toch alcohol drinken?

In de zomerdagen is het heerlijk om je terug te trekken op het balkon, in de tuin of in het park. Muziek, vrienden en een verfrissend drankje maken de ervaring compleet. Naast frisse bieren en cocktails kan het soms ook fijn zijn om wat lichters te drinken. En als jij bezig bent met afvallen, dan wil je het liefst nog een alcoholische drank met relatief weinig calorieën. Een vodka-spa rood is altijd een idee, maar de kans dat er altijd een fles vodka in de buurt rondhangt is niet erg groot (en ook niet altijd zo verstandig). Een goede keuze is in dit geval seltzer.

Wat is seltzer?

Wat is seltzer? Vraag je je misschien af. Dit is de benaming voor koolzuurhoudend water, waar alcohol en een fruitsmaak aan toe zijn gevoegd. In Amerika wordt het drankje veelvuldig gedronken, maar ook in Nederland maakt het z’n opmars. Dit zijn twee seltzer merken die jij zeker een keer moet proeven.

Kever Hard Seltzer

Zoals veel goede uitvindingen vond Kever Genever haar oorsprong in onze hoofdstad. Daar bogen twee vrienden zich over de vraag waarom jenever door de jaren heen in populariteit was gedaald. Als reactie op dit gegeven besloten ze drie verschillende jenevers te ontwikkelen. Inmiddels is de Kever Hard Seltzer ook in hun assortiment opgenomen.

wat is seltzer

De Kever Hard Seltzer is een combinatie van Kever jenever, limoen en citroen en bruisend Seltzer water. Hierdoor is het een verfrissend drankje dat heerlijk tegen de dorst werkt. Je kunt er zonder zorgen meerdere van drinken, want het blikje bevat weinig alcohol en calorieën. Bovendien heeft de zomerse drank weinig suikers. Het blikje drink je het beste koud, heerlijk vanuit je ligstoel of vanaf je strandlaken.

Stëlz

Een blikje Stëlz komt er in twee verschillende varianten. Je kunt kiezen voor de framboos-smaak, maar ook de limoensmaak is een absolute aanrader. Beide blikjes hebben een alcoholpercentage van zo’n 4.5%. Dat dit een slimme keuze is, dat moge duidelijk zijn. Eén blikje Stëlz staat namelijk gelijk aan 63 calorieën.

wat is seltzer

Het is duidelijk dat Stëlz erg bewust is gebrouwen. Er zijn namelijk geen suikers, gluten, koolhydraten en gluten aan het drankje toegevoegd. Bewust drinken dus, en dat via een lekkere, bruisende en verfrissende zomerdrank. Beide smaken zijn bovendien enorm goed te mixen in talloze cocktails. Tip van de redactie: Boozy Icea Tea Stëlz. Mix afgekoelde pepermunt-thee met Stëlz Limoen/Framboos en voeg er verse munt aan toe. Een verantwoorde en heerlijk frisse keuze.

GiG Hard Seltzer

Nog minder calorieën in een alcoholisch drankje? GiG Hard Seltzer bewijst dat dit mogelijk is. Dit is een verfrissend genot met maar 30 calorieën en toch 5% alcohol. Dat is net zo veel alcohol als een normaal biertje, maar dan krijg je niet meteen twee bruine boterhammen binnen aan calorieën. Er zijn drie verschillende smaken: Berry Beat, Lime Rhythm en Grapefruit Melody. Een zoete, frisse en bitterzoete variant zorgt ervoor dat er voor ieder wils wat is. Last van glutenallergie? Dan zit je met dit drankje goed.

GiG Hard Seltzer

Achter deze vette naam zit natuurlijk een verhaal. Een optreden noemt men ook wel een GiG, en dat kan uiteenlopen van een muzikaal optreden of een presentatie op werk. Maar bij allebei komt de vrijheid van expressie naar boven. En dat is waar GiG voor staat. Zij sporen op Instagram daarom mensen ook aan om hun talent te delen en zo samen te genieten van dit toffe creatieve drankje. Of dit nou tijdens een bbq, een feestje of in de tuin is, het kan allemaal. Ga jij mee met deze vette movement?