De juiste ringmaat vinden voor een modieuze ring

De tijd dat mannen alleen maar een trouwring droegen als accessoire ligt ver achter ons. Ringen zijn een modieus fashion-statement en kunnen je outfit helemaal afmaken. Denk aan een modieuze, dunne ring of juist een opvallende zegelring. Eerder lieten we je al weten over de verschillende ringen en hoe je deze het beste kunt dragen en combineren. Wat je echter moet voorkomen is dat je de verkeerde maat aanschaft. Niets is zo irritant als een accessoire dat te groot of juist te klein is. Heb jij een zegelring met een speciaal embleem, dan staat het bovendien slordig als dit steeds maar half zichtbaar is. Maar hoe vind je de juiste ringmaat?

ringmaat opmeten

Wat is mijn ringmaat?

De ringmaat verschilt bij iedereen. In sommige winkels zijn ringen te vinden die zijn ingedeeld op S/M en L/XL. Dit kan op zich een goede maatstaf zijn, maar tegelijkertijd is het ook goed om je meer te verdiepen in je maat. Zeker als jij een prijzig exemplaar aanschaft of toch voor die trouwring gaat, moet je ring niet kunnen afschuiven. Hij moet niet te strak zitten, maar ook niet te los. Je kunt natuurlijk advies vragen in een juwelier, of eerdere van je ringen vergelijken met je nieuwe aankoop. Het is echter ook makkelijk om zelf je ringmaat op te meten.

Tabel met alle maten

Om je ringmaat te meten, moet je gebruik maken van een dun touwtje of elastiek. Draai dit vervolgens om de vinger heen waar jij de maat voor wil weten. Waar het touwtje zichzelf treft zet je een streep. Meet vervolgens de afstand in millimeters. Weet je het aantal millimeters, check dan de maattabel hieronder wat jouw ringmaat is.

Ringmaat opmeten tabel