De belangrijkste heren ringen

Het vooroordeel dat alleen vrouwen ringen kunnen dragen, geldt al lang niet meer. Sterker nog: in de oude tijd van de Egyptenaren, Grieken en Romeinen werden gouden en zilveren ringen al gedragen door mannen. Wij legden je eerder uit hoe je als man een ring kan dragen anno nu. Er zijn echter verschillende heren ringen die je kan dragen. Dit zijn de vier modellen die perfect om jouw vingers passen.

heren ringen
Foto via: Instagram @louisdarcis

1. Trouwring

De bekendste – en waarschijnlijk ook duurste – van de heren ringen die je aanschaft is de trouwring. Waar de trouwring voor de bruid eerder bestaat uit een diamantje of meer details, is de trouwring van de bruidegom  wat subtieler. Goud of zilver, zonder veel poespas. Je draagt hem om de ringvinger van je linkerhand.

 

2. Zegelring

De zegelring werd eeuwen geleden ook al gedragen, en is een symbool van macht. Er staat een speciaal symbool of teken op, dat iets representeert. Dit kan een familiewapen zijn, of passen bij je vereniging, school of club. Ze worden doorgaans gedragen aan de pink of aan de wijsvinger. Een zegelring hoef je niet altijd te dragen. Over het algemeen gebeurd dit alleen bij bepaalde gelegenheden (van bijvoorbeeld de familie of de vereniging).

 

3. Pinkring

Deze ring is het kleinste en subtielste. Je draagt hem rondom je pink. Er zijn regels verbonden aan het materiaal waar de ring van kan zijn. Dit kan dus goud of zilver zijn, maar ook bijvoorbeeld metaal of leer.

 

4. Duimring

Net als de pinkring, zijn er geen speciale eisen verbonden aan de ring die je rondom de duim draagt. Waar de pinkring echter het onopvallendste is, kan je met je duimring juist wat meer uitpakken. Een bepaald symbool of een speciale steen zie je dus vaak terug bij de duimring.\