De perfecte ring voor de man

Ringen komen voor in alle soorten en maten. Zo kan de ene ring bijdragen aan een stoer en uitgesproken karakter, terwijl de ander meer elegant en subtiel is. Welke ring je ook kiest, het mag duidelijk zijn dat dit accessoire zeker van meerwaarde is. Wel zijn er verschillende modellen voor mannen en verschillende manieren waarop je deze kan dragen.

ring

De hand waaraan je de ring draagt

Een verlovingsring draagt men vaak aan de rechterhand, een trouwring vaak aan de linkerhand. Wil jij een ring dragen als accessoire en fashion statement, dan zijn er geen strikte richtlijnen. Wel wordt de rechterhand vaak gezien als de actieve hand. Hiermee geef je bijvoorbeeld mensen een hand wanneer je kennis met ze maakt. Je linkerhand wordt sneller gezien als de hand die aansluit bij je overtuigingen en creatieve kant.

De keuze is dus aan jou: wil je dat je ring opvalt, draag hem dan rechts. Wil je dat hij wat subtieler is, draag hem dan links.

Betekenissen van je vingers

Niet alleen de hand waaraan je de ring draagt is van belang: ook de vinger is belangrijk bij je keuze.

  • Aan je pink draag je vaak een kleiner exemplaar. Toch valt deze meer op, aangezien je pink aan het uiteinde van je hand zit.
  • Bij ringvinger zit het zelfs al in het woord: hier draag je het sieraad vaak, al doe je dit voornamelijk met je trouw- of verlovingsring.
  • Een ring om je middelvinger wordt afgeraden. Hij zit in de weg bij veel alledaagse handelingen. Bovendien kunnen mensen, als je hun je ring wil showen, wel eens verkeerde idee├źn krijgen.
  • Je wijsvinger gebruik je vaak. Vroeger werden hier veel zegelringen aan gedragen. Doorgaans dragen mensen hier ringen aan die ze van familie, genootschappen of verenigingen krijgen.
  • Je duim representeert rijkdom. Hier kan je dus ook een grote mannenring aan dragen, die jouw macht en succes symboliseert.

ring

Verschillende soorten ringen

Er zijn verschillende soorten ringen. Je hebt natuurlijk de trouwring (en verlovingsring), maar je hebt ook zegelringen. Dit zijn ringen die vaak voorzien van een bepaalde munt, afbeelding van een dier of ander symbool.

Verder zijn er ringen die dik zijn, of juist dun. Tevens kan je er voor kiezen om een gouden ring rond je vinger te schuiven, of juist een zilveren. Wij maakten een selectie van tien verschillende ringen voor die man die perfect als accessoire kunnen dienen. Benieuwd naar andere sieraden geworden? Check dan alle sieraden die een man kan dragen.