Vechtfilms op Netflix

Netflix heeft een ontzettend groot aanbod, van komedieseries tot waargebeurde documentaires. Ook staan er op Netflix voldoende vette vechtfilms waarin vetes en ruzies worden uitgevochten. Dit zijn vijf toppers.

Southpaw

Dit is een dramafilm die zich voornamelijk in en rondom de boksring afspeelt. Jake Gyllenhaal speelt een bokser genaamd Billy. Op het hoogtepunt van zijn carrière stopt Billy. Na een tragisch ongeluk in zijn familie raakt hij langzamerhand alles kwijt: zijn vrouw, dochter en succes. Vanaf de bodem moet hij zich langzamerhand weer (letterlijk) overeind boksen.

Revenger

Deze Zuid-Koreaanse film is één en al actie en speelt zich af op een verlaten eiland. Naar dit eiland worden criminelen verbannen, waar het recht van de sterkste geldt. Eén man laat zich vrijwillig naar het eiland sturen. Waarom? Hij wil wraak op de personen die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn familie. Denk The Hunger Games, maar dan met volwassenen in plaats van kinderen, en een hoop gewelddadiger.

Savage Dog

In het Indochina van 1959 speelt deze film zich af. Hier staat de bokser Martin Tilman centraal, die een straf uitzit in een werkkamp. Wanneer zijn straf er op zit wil men hem echter niet laten gaan, maar hem in plaats daarvan voor hun vermaak bokswedstrijden laten spelen. Dit laat Tilman vervolgens niet zomaar gebeuren, als we de actievolle trailer moeten geloven.

 

Jailbreak

Het is in Jailbreak maar de vraag of de klus van vier politieagenten succesvol wordt afgerond. Zij krijgen de taak om een gevangene uit een gevangenis te begeleiden. De gevangene is lid van de Butterfly bende en heeft beloofd een boekje open te doen over de bende. Dit vindt Madame Butterfly, leider van de bende, alles behalve plezierig. Ze belooft daarom een prijs aan de persoon die de gevangene tegen kan houden. Al gauw is het één grote chaos. Jailbreak is één van de vechtfilms die zich helemaal op één locatie afspeelt: in dit geval dus in de gevangenis.

 

Fighting

De makers van deze film kozen een wel hele toepasselijke naam: in de film worden namelijk gevechten gehouden. Niet zomaar gevechten, maar bikkelharde wedstrijden midden op de straten  van de New Yorkse onderwereld. Straatverkoper Sean (gespeeld door Channing Tatum) heeft het niet makkelijk. Hij wordt benaderd door de doorgewinterde Harvey Boarden die hem uitnodigt voor hem te komen vechten in exclusieve vechtpartijen. Langzamerhand wordt Sean betovert door de wereld van luxe en het grote geld. Maar alles heeft zijn prijs, al helemaal in vechtfilms.