Wat is micro-cheating precies?

Er zijn ontzettend veel manieren waarop je vreemd kunt gaan. Er zitten zelfs dingen bij waarvan je waarschijnlijk niet eens weet dat dat onder vreemdgaan valt. Deze kleine dingen is wat micro-cheating genoemd wordt. Zoals de naam al zegt, zijn dit kleinere gedragingen die wat minder opvallen, maar voor velen toch onder het vreemdgaan vallen. Maar wanneer is het gewoon onschuldig flirten? En wanneer is het dan toch vreemdgaan? Wij hebben vier tekenen van micro-cheating voor je op een rijtje gezet. Zo kun je controleren of je er zelf wel eens schuldig aan bent (geweest) of dat je partner het wel eens doet.

Jijzelf of je partner is heel beschermend over de eigen telefoon

Een teken dat iemand misschien wel doet aan micro-cheating is wanneer diegene niet wil dat anderen zien wat er op de telefoon staat. Ze zijn altijd met hun telefoon bezig en proberen de activiteiten geheim te houden. Ze schermen hun beeldscherm af, ze houden hun telefoon zo vast dat niemand kan meekijken of ze gaan zelfs de kamer uit. Blijkbaar gebeurt er iets op de telefoon waarvan ze niet willen dat anderen het weten. Het kan ook een reactie zijn op iets wat in het verleden gebeurt is of zelfs een teken zijn dat ze jou niet vertrouwen.

curving fenomeen online daten

Ineens heel veel van huis zijn en achterhouden wat je gaat doen

Een ander teken van micro-cheating is wanneer je partner ineens heel veel van huis is. Ze zeggen dan dat ze even snel iets moeten doen, maar wat ze dan precies gaan doen laten ze in het midden. Als je er dan over vraagt krijg je ook maar geen duidelijkheid. Gaat je partner gewoon wandelen? Boodschappen doen? Sporten? Maar waarom zeggen ze dat dan niet gewoon? Er is iets aan de hand want niet helemaal klopt. Misschien ontmoeten ze wel iemand en willen ze niet dat jij dat weet…

Opnieuw contact zoeken met een ex

Dit is wel een redelijk obvious teken dat je moet gaan opletten. Wanneer jouw partner ineens weer contact zoekt met een ex is het vaak menens. Er moet een bepaalde reden zijn dat de ex ineens weer ter sprake komt. Kun jij je eigenlijk geen reden voorstellen? Dan kan het een teken zijn van micro-cheating. Het kan zijn dat de gevoelens nog niet helemaal over zijn en dat het gewone praten toch langzaam op flirten begint te lijken.

(Nieuwe) vriendschappen geheim houden

Kom je er ineens achter dat je partner een nieuwe vriend of vriendin heeft gemaakt waar nooit iets over verteld is? Dat is natuurlijk heel raar. Waarom mag jij dat niet weten? Als het gewoon een nieuwe vriend of vriendin is, is er toch niks aan de hand? Dit kan ook duiden op micro-cheating. Jij wordt niet meegenomen in deze nieuwe ontwikkeling dus wil je partner niet dat jij weet wat er gaande is.

micro-cheating

Heb jij wel eens per ongeluk aan micro-cheating gedaan? Het is niet altijd een bewuste actie, maar het gebeurt niet voor niets. Denk je nou dat je partner écht vreemdgaat? Check dan de signalen die kunnen wijzen op vreemdgaan.