Q-Music presentatrice Marieke Elsinga casht lekker

Marieke Elsinga werkt al heel wat jaartjes bij Q-Music, ook al voordat ze samen met Mattie Valk de ochtendshow presenteerde. In 2012 volgde ze de radio-opleiding binnen Q-Music. Enkele jaren presenteerde ze verschillende nacht- en avondprogramma’s en was ze verslaggever voor Mattie & Wietze. Ondertussen presenteert ze nu al sinds september 2018 de razend populaire ochtendshow Mattie & Marieke elke werkdag tussen 6.00 en 10.00 uur.

 

Marieke was tot voor kort ook op TV te zien, bij RTL Boulevard. Afgelopen juli besloot ze te stoppen. De presentatrice mag zich de drievoudige winnaar noemen van de Zilveren Radioring voor beste radio-presentatrice en recent won ze samen met Mattie de Gouden RadioRing.

Ze is terug van een stapje terug

Toch heeft ook deze powervrouw even rust nodig gehad. Mattie liet op een maandagochtend een bericht horen van Marieke, die niet aanwezig was. “Ik vind dit gewoon het allerleukste om te doen”, was haar antwoord op de vraag hoe ze het volhoudt om radio en tv te doen. De laatste tijd merkte ze dat het meer energie kostte dan dat ze ervan kreeg. Daarom had Marieke besloten even een tijdje pauze te nemen, maar gelukkig is ze sinds eind mei weer terug!

Wat is het salaris en vermogen van Marieke Elsinga?

Als het salaris van Marieke bij dat van haar medepresentator Mattie Valk in de buurt komt, dan verdient ze bij Q-Music zeker zo’n 600.000 euro per jaar. Dat bedrag werd bekend toen Valk een nieuw contract tekende zonder Wietze de Jager. Dat tikt dus wel aan. Daarnaast heeft ze ook nog de inkomsten van haar tv-optredens en de maandelijkse huur van het appartement dat ze verhuurt.

Dat Marieke niet krap bij kas zit, is ook te zien aan het huis van maar liefst 1,2 miljoen euro dat ze in 2021 kocht. Volgens Allfamousbirthday heeft Marieke Elsinga een geschat vermogen van 1,3 miljoen euro. Andere bronnen schatten het weer tussen de 900.000 en 4,6 miljoen euro. Hoeveel het precies is weten we dus niet, maar Marieke verdient in ieder geval goed aan haar werk.