Wat kan je doen tijdens oudejaarsavond?

Hieronder geven wij je 10 dingen die je toch nog tijdens aankomende oudejaarsavond kan doen. Het zijn stuk voor stuk activiteiten die jij kan doen met een bezoekersaantal van maximaal twee personen. Check it out en alvast een gelukkig nieuwjaar!

 

1. Diner, iedereen een gerecht koken

Lekker, leuk en gezellig. Nodig een tweetal mensen uit en creëer je eigen chique diner. Spreek af wie wat doet. De één maakt bijvoorbeeld het bruschetta als voorgerecht, de ander pakt uit met het hoofdgerecht, tussendoor nog even genieten van de bartender skills van je beste vriend en je sluit het diner af met een heerlijk dessert. Dit staat allemaal garant voor een ontspannen avond en een goed einde van het jaar 2021.

2. Spelletjesavond

Een echte klassieker. Ook met een kleine groep mensen is spelletjes spelen een echte top activiteit. Kies genoeg spelletjes uit die je kan spelen en bind er eventueel een prijs aan vast. Zet wat lekkere snacks op tafel en begin maar met die spelletjesmarathon. Trek die doos spelletjes dus maar uit de kast, die daar al jaren liggen. Zo komen ze toch nog van pas.

3. Wijnproeverij

Dit is een leuke en vooral gezellige manier om af te tellen tot het nieuwe jaar. Spreek met elkaar af dat je allemaal een eigen wijn uitkiest. Over deze wijn zoek je het één en ander op wat leuk is om te vertellen tijdens het drinken van de wijn. Ook maak je een klein gerecht dat past bij de wijn die je hebt uitgekozen. Iedereen neemt dit mee naar de dag van oud en nieuw, en wij kunnen je verzekeren dat je een ontzettend leuke avond tegemoet gaat. Ben jij meer van het bier, dan kan dat natuurlijk ook.

4. Karaoke

Voor de herriemakers onder ons is dit een uitstekende optie. Maak een playlist met de groep en zet hier alle nummer in die jij al heel lang mee wilt zingen. Zorg samen voor de snacks en wat lekkers te drinken. Maak de ruimte gezellig en ga desnoods verkleed als je favoriete artiest.

wat doen met ouderjaarsavond oud en nieuw 2021

5. Cocktail avond

Dit lijkt op de wijnproeverij, maar nu maakt iedereen een cocktail. Kies per persoon een eigen cocktail en houd het nog even geheim voor de anderen. De cocktails maak je pas wanneer je bij elkaar bent. Je kan dus met z’n allen de cocktails maken en ondertussen naar jullie favoriete muziek luisteren. Regel ook wat lekkere snacks en zo vliegt oudjaarsavond voorbij.

6. Rond de wereld

Dit klinkt wellicht nieuw in de oren. Tijdens een avond rond de wereld maakt iedereen een drankje en een klein gerecht wat hoort bij het eigen uitgekozen land. Spreek af wie welk land doet, maar houdt de drankjes en de hapjes nog even geheim. Vertel wat leuks over het jou uitgekozen drankje. Zo steek je er tijdens oud en nieuw ook nog iets van op.

7. Thema feestje

Met een kleine groep mensen is dit misschien minder leuk, maar dat mag de pret niet drukken. Kies een leuk thema uit en ga allemaal over de top verkleed. Denk bijvoorbeeld aan een thema zoals verkleden als de eerste letter van je naam, of ga allemaal verkleed als iemand van een bekend duo en raad van elkaar over welk duo het gaat.

8. Pub Quiz

Het is tegenwoordig vrij makkelijk om je eigen quiz online te maken. Bedenk per persoon een aantal vragen en maak hier een complete quiz van. Je kan zelf bepalen waar de vragen over gaan en waar de grens ligt. Doe dit onder het genot van een lekker drankje en tel samen af tot 12 uur.

9. Beerpong toernooi

Dit mag natuurlijk niet ontbreken. Als je ergens de tijd hebt om nog beter te worden in beerpong dan is het wel tijdens deze oud en nieuw. Maak een wedstrijdschema en sla vooral genoeg bier in. Dit is de kans om iedereen in te maken en jezelf te kronen tot beerpong koning van het jaar. Heeft niemand van jullie een stabiele tafel om het beerpong toernooi op te spelen? Dan heeft de Lidl de perfecte beerpongtafel voor jou. 

wat doen met oud en nieuw

10. Game avond

Tot slot een echte mannenavond. Even weg van de vrouwen en de hele avond met je vrienden gamen. Doe dat in dit geval vooral met klassieke games als Mario Party. Dat houdt de boel wat gezelliger.