Wat moet je doen als de ander de date afzegt?

Als iemand op het laatste moment een date afzegt zonder reden, kan dit heel vervelend voelen. Je had er misschien wel enorm veel zin, waardoor dit echt als een domper kan voelen. Waarschijnlijk gaan je gedachten ook ineens alle kanten op en is het lastig om te begrijpen. Er zijn een aantal dingen heel belangrijk om te doen als de ander de date afzegt.

 

1. Trek het je niet persoonlijk aan

Het is niet gek als het eerste wat in je opkomt is: ‘ligt het aan mij?’. Deze gedachte moet je echt zo snel mogelijk verbannen. Zorg ervoor dat je het niet persoonlijk aantrekt, want waarschijnlijk heeft het helemaal niet met jou als persoon te maken. En als dat wel zo is, is het het niet waard. Dan komt er vanzelf iemand op je pad die jou wel accepteert zoals je bent.

2. Denk er niet te veel over na

Dit gaat eigenlijk samen met punt een, maar verdient wel zijn eigen uitleg. Probeer te onthouden dat je helemaal niet weet waarom ze af heeft gezegd. Er kan zomaar iets ernstigs met familie of een ander noodgeval tussen zijn gekomen. Het heeft dan verder niets met jou te maken en waarschijnlijk staat ze gewoon open voor een nieuwe afspraak. Stop dus met overdenken.

date afzeggen

 

3. Accepteer dat vervelend is

Natuurlijk klinkt ‘stop met nadenken en trek het je allemaal niet zo persoonlijk aan’ heel gemakkelijk, maar dat is het natuurlijk niet. Je hoeft dan ook zeker niet je gevoelens te negeren en je mag je best even rot voelen of balen over dat het niet doorgaat.

4. Ga door met je leven

Dit klinkt een beetje kort door de bocht, maar wat we hier eigenlijk mee willen zeggen is dat je niet het vervelende gevoel blijft hangen. Neem jezelf voor dat je wat anders leuks gaat doen. Samen met een vriend wat eten of drinken, zodat je op het moment van die date niet jezelf kunt opvreten. Verder is het ook belangrijk om op een later moment het gesprek aan te gaan om erachter te komen waarom ze die date heeft afgezegd. Dan zal je zien dat al het overdenken, wat je natuurlijk wel een beetje hebt gedaan, waarschijnlijk gewoon voor niets is geweest.

Als je door de laatste stap bent gegaan, is het natuurlijk ook noodzaak om snel mogelijk een nieuwe date te plannen. Ben je nog een beetje inspiratieloos? Kijk eens naar deze 5 originele ideeën voor een date in de buitenlucht.