Waarom wil ze ruimte in een relatie?

Het gaat goed, jij bent gelukkig. Je hebt een goed gevoel over de situatie tussen jullie twee. Dan zegt zij iets waar je totaal niet op voorbereid bent, ‘ik heb even de ruimte nodig, wat tijd voor mezelf.’ Maar wat bedoelt ze daarmee en hoe raak jij niet in paniek met het bericht dat ze ruimte wil?

Als een vrouw aangeeft dat ze ruimte en tijd nodig heeft, bedoelt ze daar vaak mee te zeggen dat ze écht ruimte voor zichzelf nodig heeft. Het betekent niet gelijk dat het klaar is tussen jullie. Soms kan een beetje ruimte zelfs gezond zijn. Vrouwen vinden het fijn om een leven te delen, maar ook zeker om een eigen leven te hebben. Het kan zijn dat jullie helemaal op gaan in jullie relatie en je partner zich geen individu meer voelt. Dingen voor jezelf doen is heel belangrijk in een relatie of in een beginnende relatie.

Raak niet in paniek als ze een pauze wil

Als een vrouw dit tegen je zegt en je ziet dit totaal niet aankomen, is er een grote kans dat je in paniek raakt. ‘Ze vindt me niet meer leuk, ik heb het verpest, ze heeft een ander.’ Dat zijn allemaal punten die je in je hoofd gaat halen. Doordat je jezelf helemaal gek maakt met gedachtes kan je ‘domme’ dingen gaan doen. Je raakt in paniek, dus dat is logisch. Je gaat haar veel berichten sturen en wellicht continu checken, dus het tegenovergestelde van ruimte geven; totaal geen ruimte geven.

wat bedoelt ze met een pauze in relatie

Juist niet in paniek raken. Geef haar de ruimte, ook al wil je dat liever niet. Het kan zijn dat als ze na een tijdje haar ruimte heeft genomen, dat ze terugkomt en niets anders wil dan samen zijn met jou. Je weet tenslotte pas wat je mist als je het niet meer hebt, toch?

Ook kan het tegenovergestelde gebeuren. Zij heeft de ruimte genomen en jij neemt ook de ruimte. Het kan zijn dat je er achterkomt dat je je zonder haar veel beter voelt. That’s life. 

Wees geduldig tijdens jullie break

Als een vrouw ruimte nodig heeft, is het belangrijk om geduldig te zijn. Er is geen 100% duidelijk antwoord op de vraag hoelang je moet wachten. Dit komt omdat het per situatie afhankelijk is. Heb je al tien jaar een relatie met diegene? Dan is het logisch dat je wat langer wacht. Date je haar net een paar weken? Dan hoef je echt niet zo lang te wachten. Een vrouw die bereid is te werken aan zichzelf en de relatie met jou zal ondanks de pauze periode af en toe polshoogte nemen. Als je niet van haar hoort, moet je bij jezelf nagaan of het afstand of een afscheid is geworden. Als het laatste punt het geval is, moet jij ook doorgaan met je leven.

Heb jij het idee dat je te maken hebt met een hartenbreker? Lees dan 6 signalen dat je aan het daten bent met een hartenbreker.