Tips voor het daten met een vrouw met kinderen

Je hebt eindelijk de ware ontmoet en staat te springen om je leven met elkaar te gaan delen. Er is alleen één belangrijk ding: zij heeft al een (of meerdere) kind met haar ex. Eigenlijk is dit precies waar jij aan toe bent; een serieuzere relatie dan je hiervoor had. Je staat te springen om dit nieuwe avontuur aan te gaan. Hou dan wel even rekening met deze drie vuistregels, want daten met een alleenstaande moeder het brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee.

 

1. Heb geen slechte woorden over de ex

De eerste van de drie belangrijkste vuistregels is dat je respect moet hebben voor de ex van je partner. Vaak geeft iemands ex een soort vreemde bijsmaak, maar in het geval van een kind zit de ex er natuurlijk automatisch aan vast. Het is dan ook belangrijk dat je geen slechte woorden spreekt over de ex, ongeacht wat je partner over de ex zegt. Het kan natuurlijk zijn dat zij vervelend uit elkaar zijn gegaan, maar dat staat in principe buiten jou. Ook kan het voor het kind fijn zijn dat er iemand is die er wat neutraler in staat en ook het belang van het kind voorop heeft staan.

daten met een alleenstaande moeder

2. Bouw een band op met het kind

Het is goed om wat extra je best doen om een band op te bouwen met het kind. Zij hebben deze ouderlijke band al met hun beide ouders opgebouwd. Jij moet dit nu bewust gaan opbouwen. Laat de kinderen bijvoorbeeld weten dat jij geen vervanger bent van de andere ouder, maar dat jij er bent om te helpen. Kinderen kunnen nog wel eens vervelend reageren op een nieuwe toevoeging aan het gezin. Zij kunnen denken dat jij de andere ouder komt vervangen, maar dat is natuurlijk niet waar. Je kunt ze uitleggen dat jullie regels gaan opstellen als de relatie serieus wordt, maar dat dat in overleg gebeurt. Even wat extra tijd en energie steken in het leren kennen van de kinderen zal een enorme positieve invloed hebben op de onderlinge relaties in huis.

3. Probeer een goede connectie te hebben met de ex

Aansluitend op de eerste van de drie vuistregels is het goed om een connectie op te bouwen met de ex. Als de ex weet dat de kinderen in goede handen zijn, kun je veel beter met elkaar overleggen; iets wat onvermijdelijk is als je kinderen deelt. Je hoeft niet meteen beste vrienden te worden, maar het is prettig als jullie normaal met elkaar kunnen omgaan. Dit creëert ook een veilige sfeer in huis omdat de kinderen met leuke verhalen uit het andere huis thuis kunnen komen. Jullie maken beiden een groot deel uit van het leven van de kinderen en dan kun je er maar beter het beste van maken.

Ben je al langere tijd met haar aan het daten, maar vraag jij je af wanneer het een echte relatie is? Lees dan wanneer daten serieus wordt.