Na hoelang daten ben je serieuzer met elkaar?

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen wanneer het het juiste moment is om een relatie aan te gaan. Na hoeveel maanden daten wordt het nou tijd? Uit een onderzoek is gebleken dat veel mensen het na ongeveer 10 tot 12 dates tijd vinden voor een relatie wanneer ze ongeveer één date in de week heb met iemand.

Hetzelfde onderzoek ontdekte echter dat het sentiment over dating in het algemeen licht negatief was. Van alle respondenten vond de helft het daten tegenwoordig slechter dan 20 jaar geleden. Veel gaat nu ook via dating apps, wat anno 2023 de populairste manier is om elkaar te ontmoeten. Dat gaat vooral via Tinder, Inner Circle, Hinge en Bumble. De andere populaire manier is elkaar ontmoeten via vrienden.Uit een ander onderzoek is gebleken dat 60 procent al met elkaar op vakantie gaat binnen zes maken nadat het officieel geworden is.

wanneer-heb-je-een-relatie-en-ben-je-exclusief.jpg

Waaraan kun je herkennen dat het serieuzer wordt?

Je hebt er inmiddels een paar dates op zitten. Je begint elkaar leuker te vinden, er ontstaat een aantrekkingskracht en je kan lekker makkelijk met elkaar praten. Maar wanneer wordt het nou serieus en écht exclusief? Het is natuurlijk fijn als het klikt van beide kanten, en het wordt alleen maar fijner als jij je levenspartner in diegene gaat zien.

Het is vooral belangrijk dat jij het tempo van je partner aanneemt en niets overhaast. Als iets goed voelt, voelt het goed en moet je het gewoon doen. En zo niet, dan wachten jullie nog even. Om erachter te kunnen komen wat je voor elkaar voelt, is het belangrijk om dingen te ondernemen. Ga leuke dingen met elkaar doen, zoals een dagje naar de stad of een wandeling maken door het park. Op deze manier leer je elkaar het best kennen.

Heb jij al gelijk een klik op je eerste date, dan kan dat na een paar afspraakjes al overslaan op verliefdheid. Dat is een goed teken dus. Het duurt ongeveer drie maanden van daten tot een relatie, maar dit kan ontzettend variëren. Dit kan per persoon erg verschillen, dus vooral af gaan op je eigen gevoel.

wanneer wordt daten serieus

Als jij toch een goed gevoel heb over je partner, maar het nog eng vindt om te vragen hoe de ander erin staat. Je zou dan kunnen vragen: ‘hoe zie je ons over een tijdje?’.

Wanneer kan je meer stappen ondernemen?

Als jij eenmaal aan het daten bent en het goed gaat, wil je natuurlijk jouw partner voorstellen aan vrienden en familie. Maar wanneer kan zoiets nou? Je wilt natuurlijk ook zeker zijn van je zaak. Wanneer dit precies gebeurt, verschilt per persoon. Dit is erg lastig te bepalen, maar uit onderzoek is gebleken dat het gemiddeld twee maanden duurt voordat je elkaars vrienden ontmoet. Maar dit is nog steeds helemaal aan jullie. Het kan namelijk ook nog zijn dat je nog bij jouw ouders woont en dan zal je date je ouders sneller ontmoeten dan bij iemand die op zichzelf woont.