Waar gaat de Videoland-serie Mocro Maffia over?

De misdaadserie is gebaseerd op de Nederlandse Mocro Maffia en werd bedacht en geschreven door Achmed Akkabi en Thijs Römer. De serie staat bol van misdaad, complotten en verraad en draait om de grootschalige handel in verboden middelen in Amsterdam.

Wanneer Jaouad Ancharad, die ook wel “De Paus” wordt genoemd en vertolkt wordt door Akkabi zelf, besluit voor zichzelf te beginnen, krijgt hij het aan de stok met zijn zakenpartner Romano Tevreden. Er ontstaan twee rivaliserende kampen, die beide over lijken gaan om hun handel veilig te stellen. Wanneer de verloofde en baby van Chaouki Chadli (“Potlood”)  om het leven worden gebracht door De Paus escaleert de hele situatie.

mocro maffia seizoen 5 score imdb

Mocro Maffia is uitgegroeid tot een waar imperium

Mocro Maffia beperkte zich gedurende de jaren niet enkel tot het aanbieden van een televisieserie, maar breidde het imperium uit met onder andere een miniserie en twee films. In 2021 verscheen de miniserie Mocro Maffia: Komtgoed, een spin-off van de originele misdaadserie die bestaat uit acht afleveringen. Bij elkaar staan de afleveringen gelijk aan een reguliere uitzending van de serie en speelt zich af tussen het tweede en derde seizoen.

In 2021 werd eveneens een korte film aan het imperium toegevoegd met de naam Mocro Maffia: Meltem. In deze film wordt het personage Meltem geïntroduceerd, die vervolgens een rol vervulde in het vierde en vijfde seizoen van Mocro Maffia. In 2022 werd bekendgemaakt dat er nóg een korte film in de maak was rondom het personage Tatta, die gespeeld wordt door Robert de Hoog. Deze spin-off was vanaf april 2023 te zien op Videoland en duurt in totaal zestig minuten.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg was is er inmiddels een zesde – en tevens laatste – seizoen van de serie aangekondigd, die naar verwachting is 2024 zal verschijnen. Wil je meer weten over het allerlaatste seizoen? Lees dan alles wat nu bekend is over Mocro Maffia seizoen 6.

Seizoen 5 van de serie scoort torenhoog op IMDb

Onlangs verscheen het vijfde seizoen van de populaire serie op Videoland. De reacties waren overweldigend en ook de IMDb-score van 8,3 liegt er bepaald niet om. De afleveringen worden bovendien ook afzonderlijk zeer goed beoordeeld: elke uitzending behaalt op zijn minst een IMDb-score van 7,1 en de vierde aflevering bezit maar liefst een IMDb-score van 9,6! Deze monsterscore is een afspiegeling van de lovende reacties die de serie door de jaren heen al in ontvangst nam. Het kan dan ook bijna niet anders dan dat het vijfde seizoen opnieuw een zinderend spannend verhaal voor ons in petto heeft. Ben je benieuwd naar de trailer? Bekijk hem dar hieronder (YouTube):