Signalen dat je date met een player

Daten met een player overkomt bijna iedereen minimaal een keer. Dat is ook helemaal niet gek, want het blijft lastig om de intenties van iemand goed in te schatten. Het liefst wil je er vanuit gaan dat iemand oprecht is, maar helaas kan dat gewoon niet altijd. Gelukkig vonden wij de juiste handvaten om dit pijnlijke moment zo snel mogelijk te kunnen tackelen. Wanneer je de volgende signalen herkent, kun je op tijd ingrijpen zodat jouw hart niet gebroken wordt.

1. Te charmant zijn

Wanneer iemand heel charmant is, tuin je er gemakkelijk in. We houden ervan als iemand aantrekkelijk is en je op je gemak stelt. Toch moet je bij jezelf even nagaan of dit betekenisvol is of niet. Cadeaus en complimenten horen er natuurlijk bij, maar dan moet het wel oprecht zijn. Wanneer iemand dit doet en verder niet echt tijd en energie steekt in jou, wordt het niets. Je kunt onoprechtheid herkennen aan verschillende dingen. Bijvoorbeeld wanneer de ander alleen maar praatjes heeft en niets waarmaakt.

hartenbreker daten (1)

2. Lang terughoudend zijn

Als het lang duurt voordat iemand zich openstelt en meer over zichzelf vertelt, zouden de alarmbellen ook kunnen gaan rinkelen. Natuurlijk doet iedereen dit op zijn eigen tempo en kan het bij de een wat langer duren dan bij de ander. Toch is het gek al dit te lang duurt. Je kunt dit bijvoorbeeld merken als zij of hij altijd diepgaande onderwerpen vermijdt en over een ander onderwerp begint.

3. Te snel te veel willen

Iedere relatie gaat op eigen tempo dus bij de een gaan dingen nou eenmaal sneller dan bij de ander. Toch is het gek als iemand wel heel snel heel veel wil. Denk bijvoorbeeld aan binnen twee maanden willen samenwonen. In de meeste gevallen klopt dit gewoon niet. Let dan ook goed op dit soort vreemde voorstellen. Hoe leuk het ook klinkt om dit samen zo snel te doen: het is niet gezond.

4. Het verleden komt steeds even om het hoekje kijken

Een hartenbreker heeft altijd contact met exen. Zo krijgt hij of zij regelmatig een berichtje of gaan ze toch nog even een koffie drinken omdat ze elkaar spontaan tegenkomen. Dit is natuurlijk niet normaal, maar valt wel te verklaren. Een hartenbreker houdt namelijk wel van een beetje aandacht dus alle extra aandacht is mooi meegenomen. Wel een duidelijk signaal dat jij het zo snel mogelijk moet afkappen, want logisch is het niet.

hartenbreker bad boy playboy

5. Geen verantwoordelijkheid

Het liefst houdt een hartenbreker het allemaal luchtig, prettig en gezellig. Wanneer jij hem of haar confronteert met een een voorval, zal een hartenbreker absoluut geen verantwoordelijkheid nemen. Ze zullen proberen van onderwerp te veranderen of hun fouten niet toegeven, maar goedpraten. Iets wat ze dan vaak zeggen, is dat jij een beetje overdrijft. Hoor je dit en weet je dat je niet overdrijft? Let dan op, want dit is een duidelijk signaal.

6. Je hebt zelf het gevoel dat je te veel bent

Hartenbrekers geven nooit alles in een relatie. Vaak doen ze juist het tegenovergestelde en nemen ze afstand. Tijdens het daten met een player bouwen ze al een muur waar jij met geen mogelijkheid doorheen komt. Zo ontstaat er eigenlijk gewoon een grote afstand tussen jullie. Zo kan het voor jou voelen alsof je altijd maar te veeleisend bent en te veel vraagt van iemand, terwijl je eigenlijk helemaal niets geks verwacht. Als je je eenzaam voelt in de relatie en het idee hebt dat alles eenzijdig vanuit jou komt, kun je dit zien als een signaal.

Heb je de bovenstaande signalen toch niet snel genoeg doorgehad, waardoor je te lang bent blijven daten met een player. Dan heb je waarschijnlijk een gebroken hart. Gebruik de volgende vier manieren om over je liefdesverdriet heen te komen.