Het laatste seizoen van Queen of the South komt eraan

Dat seizoen 5 van Queen of the South ook het laatste seizoen zou worden, werd al een jaar geleden bekend gemaakt. De opnames hebben een stuk langer geduurd dan in eerste instantie gepland was. Het vierde seizoen kwam dan ook in juli 2020 al op Netflix.

 

Teresa Mendoza vluchtte na de dood van haar drugsdealende vriendje naar Amerika, waar ze uiteindelijk haar eigen drugsimperium opbouwde. Want, realiseert ze al vrij snel, de enige manier om te overleven is door de grootste en machtigste te worden. Het resultaat is – tot nu toe – vier seizoenen vol actie, criminaliteit en aanvaringen met Amerikaanse overheidsinstanties.

Het vierde seizoen eindigde met een enorme cliffhanger en fans hebben dus al bijna twee jaar moeten wachten op antwoorden. Die komen er dan nu toch eindelijk aan. In de cliffhanger keerde Jason Valdez, een oude liefde van Teresa Mendoza terug met een dringende waarschuwing voor iemand die achter Teresa aan zou zitten. Binnenkort weten we dan toch eindelijk over wie die waarschuwing ging.

Wanneer wordt seizoen 5 op Netflix verwacht?

We wisten al dat de releasedatum voor Netflix in de Verenigde Staten voor 7 april stond, maar het lijkt erop dat we in Nederland voorrang hebben. Seizoen 5 van Queen of the South komt in Nederland namelijk al over twee weken op Netflix te staan. Wel is dit seizoen iets korter dan we gewend zijn. De vorige seizoenen bestonden steeds uit dertien afleveringen, maar het vijfde seizoen bestaat uit slechts 10 afleveringen. Vanaf woensdag 9 maart kunnen we seizoen 5 op Netflix verwachten.

Bekijk hieronder de trailer van seizoen 5: