Wanneer komt vreemdgaan het vaakst voor?

De beruchte maand van overspel. Uit onderzoek is gebleken dat het september is. Het aantal mensen dat vreemd zou gaan nam toe met 22 procent in september. Veel mensen worden minder gelukkig na de zomer, tijdens de regenachtige herfstdagen. Ze voelen zich een stuk eenzamer en ze zoeken een ‘nieuw begin’ door hun geluk bij de verkeerde mensen te zoeken. Een vorige onderzoek zei dat januari de maand was waar de meeste vreemd zouden gaan, deze is nu van de troon gestoten.

 

Thuiswerken of op kantoor

Ook is er gebleken dat thuiswerken een effect had op het overspel. Men kwam tenslotte veel minder in de verleiding. Nu steeds meer mensen weer terug gaan naar kantoor is daarmee het risico op overspel ook weer flink toegenomen. 21% van de ondervraagde mannen en 19% van de ondervraagde vrouwen zei dat ze meer kansen hadden om overspel te plegen wanneer zij terug zouden gaan naar kantoor. En daarnaast zei zelfs 32% van de mannen en 31% van de vrouwen dat dit zou zijn in de maand september.

vreemdgaan in deze maand komt het meeste voor

Op welke leeftijden gaan mannen en vrouwen vaak vreemd?

Op welke leeftijd gaan mensen het vaakst vreemd? Ook daar zit namelijk een patroon in. De leeftijd waarop mannen het vaakst vreemdgaan ligt rond de 55 jaar. Zouden deze mannen hun huwelijk dan al zat zijn of zijn ze gewoon toe aan een avontuurtje? Ze zijn vaak toe aan iets nieuws en de spanning die daarbij komt kijken, niks meer en niks minder. Bij vrouwen ligt de leeftijd lager. Zij gaan gemiddeld het vaakst vreemd rond de 45 jaar.