Het verhaal van Tobie Vermeire

Natuurlijk heeft niet iedereen met overgewicht last van de nadelige gezondheidseffecten. In veel gevallen begint een transformatie juist met het erkennen van de gevaren van obesitas die onmiskenbaar op de loer liggen. Dat bleek het geval Tobie Vermeire. De Engelsman was – laten we het zo zeggen – niet meer de slankste en er moest wat gebeuren. Met veel doorzettingsvermogen, trainingen en een aangepast dieet raakte kon hij ruim 70 kilo afvallen en momenteel werkt hij aan zijn volgende doel: professioneel bokser worden.

 

Voordat Tobie zich ging toeleggen op het echte afvallen woog hij zo’n 165 kilo. Dat extra gewicht kwam natuurlijk niet door een gezond eetpatroon. Zijn dagelijkse consumptiegedrag zorgde ervoor dat hij zo’n 10.000 calorieën binnen kreeg, vier keer zoveel als wat je normaal gesproken nodig hebt. De worsten, bacon en eieren waren niet aan te slepen en bij gebrek aan voldoende lichaamsbeweging sloeg zijn lichaam het overtollige eten op. Uiteraard was dat niet het enige, ook pringles werden vlotjes weggewerkt, net als twee pizza’s en een goed menu van de lokale Chinees. Ook zijn liefde voor de beruchte Double Deckers en chocolade zorgde voor flink wat extra kilo’s.

Hij had een taille van 115 centimeter

Nadat zijn taille was uitgedijd naar een omvang van 115 centimeter was het duidelijk dat het zo niet langer door kon gaan. Eenvoudige dagelijkse taken als het strikken van zijn eigen schoenen werd lastig door zijn obesitas. Ondanks het feit dat hij altijd al aanleg had gehad om gewicht vast te houden, was het duidelijk dat dit zo niet door on gaan. Omdat hij zelf weinig heil zag in een operatie moest hij op natuurlijke wijze gewicht verliezen en dat bleek de sleutel naar zijn persoonlijke succes: hij viel maat liefst 70 kilo af en zit nu op een gewicht van zo’n 95 kilo.

Blijkbaar heeft hij de smaak te pakken en nu hij er een stuk gezonder uitziet wil hij gaan werken aan een ander doel. Door het toegenomen zelfvertrouwen kon hij zich gaan inschrijven bij de plaatselijke boksschool om zo de edele kunst van het boksen onder de knie te krijgen. Een paar amateurwedstrijden verder blijkt hij de smaak te pakken te hebben en wil hij professioneel bokser worden. Of dat ook echt gaat lukken moet de tijd uit wijzen, maar Tobie is in ieder geval gelukkiger dan ooit.