Wat wordt precies gezien onder vreemdgaan?

Hier is al een verschil te zien tussen de mening van de mannen tegenover vreemdgaan, en de mening van de vrouwen. Mannen vinden pas dat de partner vreemdgaat als er het bed wordt gedeeld. Vrouwen zien veel sneller iets als vreemdgaan, zoals een zoen. Uit onderzoek blijkt dat zowel mannen als vrouwen het erger vinden als de partner emotioneel ontrouw is, dan wanneer hij of zij ‘het doet’ met iemand anders.

 

De leeftijd waarop de meeste vrouwen vreemdgaan

Vreemdgaan wordt een trend. Het gebeurt steeds vaker en er zijn tegenwoordig zelfs datingapps voor. Uit onderzoek (gepubliceerd in Independent) blijkt dat vrouwen het vaakst vreemdgaan als zij zes tot tien jaar in de relatie zitten. Dit is waarom wetenschappers denken dat de theorie van de ‘seven-year itch’ klopt. Deze theorie beweert dat je relatie na zeven jaar minder leuk wordt. Maar is er dan wel een leeftijd te koppelen waarop de meeste vrouwen vreemdgaan? Ja, die is er zeker. De gemiddelde leeftijd ligt op 45 jaar. Vrouwen zijn op deze leeftijd vaak getrouwd en missen de spanning in de relatie.

leeftijd vreemdgaan

De leeftijd waarop de meeste mannen vreemdgaan

Niet alleen vrouwen gaan vreemd, zeker niet. Ook de mannen kunnen er wat van. De leeftijd waarop mannen het vaakst vreemd gaan ligt zo rond de 55 jaar. Het zijn dus de wat oudere mannen die vaak overspel plegen. Wat is dan de reden hiervoor? Vaak zijn de mannen al lang getrouwd of toe aan een avontuurtje. Ze zijn toe aan iets nieuws.

‘Mannen gaan vaker vreemd dan vrouwen’

Dat is nog maar de vraag. Tegenwoordig is overspel plegen niet meer zo moeilijk. Toch is het zo dat mannen eerder vreemdgaan. De kans is zo’n 7 procent hoger dan bij vrouwen. Mannen denken een stuk minder na over de gevolgen van het vreemdgaan. Vrouwen wegen de voor- en nadelen eerst goed af, voordat zij het daadwerkelijk doen. Dit praat de hele daad van beide kanten natuurlijk nog niet goed.

Verdenk jij jouw partner van een misstap in jullie relatie? Bekijk dan eens of ze excuses gebruikt. Lees over de meest gebruikte alibi’s voor vreemdgaan.