Laten we het eens hebben over de opvallende video die op Instagram viral ging. Een Wajer-jacht wordt met strik en al ingepakt en afgeleverd op de P.C. Hooftstraat. Nou, ‘afgeleverd’ is misschien niet helemaal het juiste woord. Hij werd namelijk verscheept over de luxe winkelstraat in Amsterdam-Zuid.

Wajer Yachts op hun best

Het Amsterdamse Wajer Yachts is in zo’n 30 jaar uitgegroeid van simpele eenmanszaak tot een van de grootste spelers binnen de wereld van scheepvaart. Het bedrijf is gespecialiseerd in de bouw van jachten, elk variĆ«rend in lengte tussen de 11 en de 23 meter lang. De jachten van Wajer zijn onderverdeeld in de Wajer 38, Wajer 55 en de Wajer 77, waarbij het getal de lengte aangeeft in feet. De werf van het bedrijf is gevestigd in het Friese dorp Heeg, maar ze hebben ook vestigingen op Ibiza, Mallorca, in Marbella en aan de Cote d’Azur. Koning Willem-Alexander is zelf ook een trotse eigenaar van een Wajer 55.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wajer Yachts (@wajeryachts_official)

Wajer-jacht door de P.C. Hooftstraat in Amsterdam

Terug naar de happening in onze hoofdstad. Op Instagram dook een opvallende video op waarin te zien was hoe een vrachtwagen een Wajer-jacht vanaf de Hobbemestraat op de P.C. Hooftstraat probeert te draaien. Natuurlijk kan dit niet zomaar gedaan worden en werd de straat volledig geblokkeerd. Zo zie je onder andere dat een tram, een bus en diverse auto’s in de rij staan te wachten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Luxury Yacht Vip (@superyachts.al)


Het jacht op de trailer zou een Wajer 55 zijn met een nieuwprijs van 2,5 miljoen euro. Oprichter Dries Wajer vertelde aan het Parool dat het jacht werd gebracht voor een fotoshoot. “We vonden het leuk om het schip voor onze jaarlijkse kerstkaart eens op de foto te zetten op deze plek. Want waar kun je nou mooie cadeautjes kopen? In de P.C. natuurlijk. We hadden van tevoren wel gecheckt of het zou passen, maar je moet het nog wel even doen. Gelukkig konden de chauffeurs dat heel goed inschatten”, aldus Dries Wajer.