1 Moeilijke vlekken verwijderen met WD-40

Heb jij wel eens een vlek van bijvoorbeeld lippenstift, koffie, inkt of saus in je shirt zitten? Dan heb je vast wel meegemaakt dat nadat je shirt in de was is geweest, de vlek nog steeds niet weg is. Super irritant. Met WD-40 krijg je die vlek er erg gemakkelijk weer uit. Spuit het middel op de vlek, laat het voor 20 minuten inwerken en spoel het shirt vervolgens met lauw water. Het is wel slim om het shirt hierna nog even in de was te gooien. Als je dit doet moet je ervoor zorgen dat je het kledingstuk niet met andere kledingstukken in de wasmachine stopt. (Zorg dus dat je het kledingstuk ALLEEN wast).

2 Rode wijnvlek in tapijt verwijderen

Het komt een beetje op het zelfde neer als de vorige tip. Wanneer je een grote rode wijnvlek in je tapijt hebt geknoeid kun je het beste WD-40 gebruiken. Ook hier spuit je het middel op de vlek, laat je het inwerken en spoel je het af.

3 Het verwijderen van etiketten en stickers

WD-40 zorgt ervoor dat lijm gemakkelijk los laat. Als je dus potten, flessen of andere voorwerpen hebt waar stickers of etiketten op zitten die je wilt verwijderen, dan kun je het beste WD-40 gebruiken.

WD-40 is een wondermiddel

4 Geen beslagen spiegel meer

Pak een doek en spuit hier wat WD-40 op. Ga nu met de doek over je spiegel in bijvoorbeeld je badkamer. Je zult zien dat de volgende keer wanneer je gedoucht hebt, je spiegel niet meer beslaat. Zo heb je nooit meer last van die stomme strepen op je spiegel.

5 Kalkaanslag in badkamer verwijderen

Heb je last van veel kalkaanslag op bijvoorbeeld de ruit van je douchecabine? Dan is WD-40 het perfecte middel. Spuit het op het glas, laat het inwerken en spoel de cabine goed af. Wanneer je de douchecabine hebt ingespoten met WD-40, is het wel van belang om de ruimte te verlaten. De dampen zijn namelijk erg slecht voor je.

6 Schoenen waterdicht maken

Heb jij ook altijd last van natte voeten wanneer het ook maar een klein druppeltje regent? Dan is het misschien handig om een keer je schoenen in te spuiten om ze waterdicht te maken. Dit kan met WD-40. Stop wat kranten-proppen in je schoenen en spuit de bovenkant van je schoenen in. Spuit wel van een afstandje, en zorg er ook voor dat je dit buiten doet. Laat je schoenen opdrogen (laat ze voor de zekerheid een nachtje staan) en je kan ze weer gebruiken. Je hoeft niet je schoenen in de wasmachine te gooien hierna.