Waarom houden vrouwen niet van ‘nice guys’?

Er is een discussie ontstaan over het fenomeen van de ‘nice guys’. In een recente reactie op social media heeft een man genaamd Cyzor zijn visie gedeeld op TikTok over waarom vrouwen niet houden van ‘nice guys’. Deze reactie heeft veel losgemaakt en heeft geleid tot interessante inzichten.

In eerste instantie reageerde de man met verbazing op de vraag: “Waar zijn alle nice guys?” Hij schudde simpelweg zijn hoofd en vroeg zich af wie het hem zou vertellen. Vervolgens gaf hij aan dat vrouwen niet op zoek zijn naar aardige jongens. Hij benadrukte dat het label ‘aardige kerel’ eerder een rode vlag is dan iets positiefs.

Vriendelijkheid maakt niet gewild

Hij legde uit dat vriendelijkheid geen eigenschap is waarop je kunt leunen om gewild te worden. Hij vergeleek het met regelmatig douchen, iets wat we allemaal moeten doen, maar wat ons niet automatisch gewild maakt. Vervolgens benadrukte hij dat er meer nodig is dan alleen aardig zijn.

‘Vrouw verdienen = lariekoek’

Een belangrijk punt dat hij naar voren bracht, was dat mannen moeten stoppen met het gevoel hebben dat ze een bepaalde vrouw ‘verdienen’. Het kan voorkomen dat je je best doet en toch niet leuk gevonden wordt door iemand, simpelweg omdat die persoon je niet mag. Het is belangrijk om dit te accepteren en niet boos te worden.

Neppe vriendelijkheid

De man voegde eraan toe dat de vriendelijkheid van ‘nice guys’ altijd voorwaardelijk is en alleen bestaat zolang de vrouw ervoor kiest om wel met hen naar bed te gaan. Hij zag deze vorm van neppe vriendelijkheid en adviseerde mannen om vriendelijk te zijn tegenover alle mensen, ongeacht hun geslacht.

Bekijk hieronder de TikTok van Cyzor:

@cyzorstudio Replying to @blckened Stop with these bitter comments. They are so lame #niceguy #dating #womenempowerment #toxicmasculinity #boudoirphotographer ♬ original sound – Cyzor

Probeer een goede man te zijn

Een waardevol advies dat hij gaf was: “Besteed minder tijd aan het proberen een aardige man te zijn en besteed meer tijd aan het proberen een goede man te zijn.” Dit betekent dat het belangrijker is om jezelf te ontwikkelen als persoon en positieve eigenschappen na te streven in plaats van alleen maar aardig gevonden willen worden.