Arrogante mannen scoren beter bij de vrouwen

Vergeet gerust alles wat je dacht te weten over vrouwen. Dankzij het onderzoek kunnen we onze mening bij gaan stellen en hoeven we ons niet langer te schamen voor die vermeende arrogantie. Kortom, lachen en een goed karakter is leuk, maar daar ga je haar dus niet mee versieren.

Voor het onderzoek gebruikten de Canadese onderzoekers een gevarieerde groep van 1084 deelnemers, zowel mannen als vrouwen. Nu was het al bekend dat mannen een vrouw die lacht aantrekkelijk vinden en juist afknappen op vrouwen met veel zelfvertrouwen en een trotse uitstraling. De vraag was dus hoe dat zit bij de vrouwen. Wat vinden vrouwen dus echt onweerstaanbaar?

waarom vallen vrouwen op arrogante mannen

De resultaten zijn op zijn minst bijzonder te noemen. Een man die gelukkig lijkt te zijn is namelijk een stuk minder interessant voor de gemiddelde vrouw. Het blijkt dat die gelukkige uitstraling wordt gezien als een typisch vrouwelijk eigenschap en daarom dus minder aantrekkelijk. Om het nog erger te maken: een glimlachende man wordt snel geclassificeerd als minder dominant. Ook dat spreekt dus niet in ons voordeel.

Jonge vrouwen vallen voor mannen met ego

Alhoewel het misschien overkomt als een minder serieus onderzoek, niets is minderwaar. De onderzoekers lieten aan 100 deelnemers verschillende foto’s zien van mannen met verschillende uitstralingen. Denk hierbij aan: gelukkig, trots, beschamend en neutraal. De deelnemers gaven de afbeeldingen vervolgens een cijfer van 1 tot 9. Een 1 staat hierbij voor totaal onaantrekkelijk en een 9 betekende superaantrekkelijk.

Het eindresultaat was dat mannen met een trotse uitstraling (ego) duidelijk aantrekkelijker gevonden werden. De lief glimlachende man had dus geen schijn van kans, ze vinden die arrogante mannen dan toch wat interessanter. Klinkt vervelend natuurlijk als je bijna altijd glimlacht, maar er is hoop. Uit hetzelfde onderzoek bleek namelijk dat die gelukkig ogende man wel succes had bij de wat oudere vrouwen. Mocht je dus bij voorkeur een wat oudere dame willen daten, verberg dan vooral je glimlach niet.