Waarom er twee gaatjes zitten in een dop van sojasaus

Een flesje sojasaus met twee openingen op de dop; het lijkt vrij nutteloos en niet heel praktisch. Toch is hier beter over nagedacht dan je zou denken. Wie wel eens sojasaus gebruikt, is vast een keer uitgeschoten of druppelde het keukenblad onder. Maar dat is nu verleden tijd, want hier komt de handige dop van pas.

Dit is hoe het werkt: terwijl je de saus schenkt, leg je gewoon je vinger op het andere gat van de dop. Het flesje creëert een soort mini-vacuüm, waardoor de saus stopt met stromen zodra je je vinger op dat gaatje zet. Geen bord vol met sojasaus, maar wel de perfecte dosering voor je gerecht.

Door het account @sterkindekeuken.nl kwamen we bij de onderstaande video over de functie van de dop. Ze delen allerlei handige tips over keukenhacks, tips, tools en recepten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MakeSushi1 (@makesushi1)

Extra tip voor de lekkerste sojasaus

Nog een handige tip: bewaar sojasaus op kamertemperatuur. Ja, het klinkt misschien gek. Op deze manier behoudt de saus zijn smaak en textuur het beste. Zo proeft het gerecht pas echt lekker.

Waar laat jij je saus tijdens het eten van sushi? Deze vrouw deelt een handig trucje voor het eten van sushi met sojasaus.