In Azië en dan met name Japan is het eten van sushi de gewoonste zaak van de wereld, maar voor Europeanen zijn er nog veel zaken onbekend. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit geniale trucje voor het eten van sushi met sojasaus? Dit voorkomt heel wat geklungel vanwege het manoeuvreren van de sushi naar je sojasaus en daarna naar je mond. Handig dus, als je hierin weinig ervaring hebt.

Lifehack voor het eten van sushi met sojasaus

De Australische April-Joy Goodlet kwam met een handige lifehack waardoor je het eten van sushi met sojasaus voortaan anders doet. Vaak wordt je sushi namelijk geleverd met een klein flesje – in de vorm van een vis – gevuld met sojasaus. Wat deze dame betreft kan je dit flesje het beste in de sushi steken. Hierdoor verdwijnt de sojasaus in de sushirol en wordt het gelijkmatig verdeeld. Veel mensen hadden hier nog nooit aan gedacht en reageren vol enthousiasme in de comments: ‘Daar had ik nog nooit aan gedacht, geniaal’ en ‘wat een game changer’.

@apriljoygoodlet Asian tings 🍣 #lifehack #fyp #foryoupage #aussietreats #fortitudevalley #heapsgood #sushi #howoldwereyou ♬ original sound – April-Joy Goodlet

Andere mensen zijn minder enthousiast: ‘Ik ben een Aziaat, maar ik doe dit nooit, hoewel ik heel vaak sushi eet’. ‘Schande voor de sushi-geschiedenis’. ‘Als je dit je sushi aandoet, praat dan nooit meer met me’. ‘Waarschijnlijk eet ze ook sushi met een vork’. Waarschijnlijk zullen deze mensen ook gruwelen van sushi gemaakt van stamppot..