Alexa is geen babysitter

Kunstmatige intelligentie verbetert steeds meer. Zo kan je jouw huis laten stofzuigen met een robot of kan je Alexa van Amazon gebruiken om allerlei zaken via stembediening te regelen. Babysitten hoort daar echter niet bij. Dit werd een man uit Wales onlangs pijnlijk duidelijk gemaakt. De man moest zich onlangs melden in de rechtbank. Daar werd hij beschuldigd van het doelbewust verwaarlozen van zijn dochter. Hij deed dit door Alexa van Amazon te gebruiken als babysitter op 8 uur ’s avonds op 13 augustus vorig jaar. Allemaal zodat hij kon gaan drinken.

 

Ruzie met zijn vriendin

De autoriteiten ontdekten vervolgens dat hij dit had gedaan nadat hij zijn nieuwe vriendin bij de keel greep om 2AM en de buren de politie belde. Toen zij arriveerden gaf hij toe dat hij zijn dochter alleen had gelaten met alleen Alexa als babysitter. In de tussentijd had hij ‘meerdere pubs’ bezocht in het stadje Powys. Hij deed dit samen met zijn vriendin, waar hij destijds een relatie van zeven maanden mee had. Uiteindelijk escaleerde de boel en waren ze aan het ruziën. De man verklaarde dat hij haar bij de keel greep en vertelde om stil te zijn en dat ze moest kalmeren. Ook gaf hij toe dat hij zijn dochter alleen thuis had gelaten. Hij gebruikte daarbij de camera-app van Alexa om haar gesnurk in de gaten te houden.

Celstraf

Zijn advocaat probeert boel nog recht te praten: ‘Hij is een jonge man met een voorheen goed karakter, die schuldig is bevonden aan ernstige vergrijpen. De gevolgen hiervan zullen voor hem nog lang voelbaar zijn. Zijn dochter is weggenomen en het was grotendeels hij die voor haar zorgde. Hij had het gevoel dat hij zijn dochter in de gaten hield, maar hij begrijpt nu dat je dat niet op afstand kunt doen. Hij deed enige moeite om haar in de gaten te houden, maar hij beseft dat dit minder is dan wordt verwacht van een ouder.’ De rechter had weinig genade: 12 maanden gevangenisstraf.

Bron: The Mirror