Victor Mids goochelt een miljoenenvermogen bij elkaar

Met z’n illusieshow trekt Victor Mids de afgelopen jaren veel kijkers. Tijdens de slotaflevering van afgelopen seizoen keken er maar liefst 1,2 miljoen mensen naar het programma. Met dit aantal was hij op de zaterdagavond de grote winnaar als het gaat om kijkcijfers. Hij ging zelfs de bekende shows op SBS en RTL voorbij. Dit soort shows, vaak gepresenteerd door bekende mensen als Chantal Janssen en Carlo Boszhard, zijn op de zaterdagavond doorgaans niet makkelijk te verslaan op dat gebied. Mids deed het met twee vingers in de neus en mag zijn programma daarom een absoluut succes noemen.

 

Salarisplafond van de AvroTros van 209.000 euro

Toch levert het succesvolle programma jaarlijks geen miljoenen op voor de 37-jarige illusionist. Bij de AvroTros geldt namelijk een zogeheten salarisplafond van 209.000 euro per jaar. Nu is het zo dat Victor Mids al zo’n negen jaar onder contract staat bij de tv-zender. Als programmamaker zou hij volgens Weekend ondanks het salarisplafond al dik miljonair moeten zijn. Los van dit royale salaris blijkt Mids een ander welgevuld spaarpotje te bezitten. Zo blijkt uit de meest recente cijfers die hij indiende bij Kamer van Koophandel, dat Mids een eigen BV bezit die z’n eigen vermogen richting de 6,1 miljoen euro tilt.

Snelgroeiend vermogen

In het jaar 2022 nam het vermogen van de goochelaar met circa 1,6 miljoen euro toe. Als Mids hetzelfde tempo aan wist te houden in de daaropvolgende jaren bezit hij inmiddels zo’n 8,5 miljoen euro. Dat zou betekenen dat hij de afgelopen negen jaar ongeveer een miljoen euro per jaar op wist te strijken. Dat mogen we toch wel de beste goocheltruc van Victor Mids noemen. Wie tovert er nu een miljoen euro per jaar op z’n rekening wanneer er sprake is van een salarisplafond?

Inkomstenbronnen

Victor Mids heeft naast z’n salaris van de AvroTros nog een aantal andere inkomstenbronnen. Zo bracht hij eens een eigen boek uit, maar dat heeft hem geen miljoenen opgeleverd. Per boek zou hijzelf slechts een euro hebben overgehouden. Desalniettemin werden er een paar honderdduizenden boeken verkocht. Voor Mids bleef er dus geen lacherig geldbedrag over. Daarnaast heeft hij een eigen kaartspel uitgebracht. Dit bleek echter een minder groot succes waardoor het kaartspel geen verklaring kan zijn voor het miljoenenvermogen van Mids.

Ook kwam Victor Mids in het verleden met een live-show. Deze shows werden goed bezocht en Mids wist de kaarten zelfs tot over de grens te verkopen. Met de live-show trad hij één seizoen lang op in Duitsland, maar dit kreeg vervolg. Ook aan deze shows wist Mids geen miljoenen over te houden. De Nederlandse versie van de show op televisie lijkt de meest opleverende productie van de 37-jarige goochelaar te zijn. Hij produceert het programma helemaal zelf en hoeft dus enkel aan de camera- en geluidsman een klein percentage af te staan. Zelf houdt Mids uiteraard het grote bedrag over, maar hoe het mogelijk is dat hij ondanks het salarisplafond multimiljonair is geworden valt lastig te zeggen. Weekend speculeert over een bijzondere salarisconstructie waarmee hij het plafond weet te omzeilen. Vermoedelijk heeft Mids al z’n centen uit een hoge hoed getoverd!