Toiletbril met een open voorkant

Sommige openbare wc’s (meestal in het buitenland) hebben een toiletbril met de unieke U-vorm. Maar er zit natuurlijk een reden achter en die heeft vooral te maken met hygiëne. Deze speciale bril staat bekend als een open toiletbril en worden vooral in America gebruikt voor openbare wc’s door de American Standerd National Plumbing Code. Deze is gemaakt in 1955 en werd verder ontwikkeld door de Uniform Plumbing Code in 1973, waardoor de U-vormige bril mainstream is geworden.

In deze code staat: “Waterclosets moeten worden uitgerust met zittingen van glad, niet-absorberend materiaal. Alle brillen van toiletten die voor openbaar gebruik zijn bedoeld, moeten van het type met open voorkant zijn.” Het hele idee hierachter is uiteraard hygiëne. Wij willen namelijk liever niet weten hoeveel mensen er voor ons op de openbare wc hebben gezeten.

Waarom heeft het een U-vorm?

Een van de redenen van een U-vormige zitting, is dat er minder oppervlakte is voor ziektekiemen aangezien je er minder contact mee hebt. Daarnaast is de bril ook ontworpen met vrouwen in hun achterhoofd. Zo vertelde Lynne Simnick, de senior directeur codeontwikkeling bij de International Association of Plumbing and Mechanical Officials, dat de open toiletbril is ontworpen om vrouwen ruimte te geven om af te vegen zonder de bril aan te raken. Verder komt er minder snel urine op de bril doordat er een gat zit.

@zachd_filmspt9

Trả lời @_kyl801 This Is Why Public Toilet Seats U-Shaped 🤔🚽#fyp #viral

♬ nhạc nền – Zack d films

Andere mogelijke redenen

Naast deze redenen zijn er ook veel mensen die speculeren over de vreemd uitziende wc-bril. Zo zijn er verschillende theorieën over waarom de zitting wordt gebruikt. Want vooral mannen die minder voorzichtig zijn in openbare toiletten laten de U-vormige bril schoner achter dan de ovale bril als deze niet omhoog staat. Andere theorieën zeiden dat mensen bang zijn om soa’s op te lopen van openbare toiletten. Omdat deze brillen makkelijker schoon te maken zijn, verminderd deze angst.

Er zijn veel dingen waar we nog nooit hebben gedacht, want weet jij waarom de vliegtuigramen rond zijn?