Een van de duurste kattenrassen ter wereld

Al eeuwenlang bestaan er katten zonder vacht, maar pas vanaf de jaren zestig werd er in Canada serieus werk gemaakt van het fokken van dit kattenras. Qua uiterlijk verschillen ze veel, dit komt omdat de huid dezelfde kleur heeft als de vacht eigenlijk zou hebben. Daardoor heb je dus Sphynx-katten die een kleur hebben zoals een mensenhuid, maar ook bijvoorbeeld zwarte of grijze exemplaren.

Omdat de katten veel energie verbranden om warm te blijven, zijn het echte veelvraten die desondanks slank blijven. Het wordt daarom aangeraden alleen de beste kwaliteit voer te kopen. Het kattenras is naast duur ook zeldzaam, en Sphynx-katten die een goede stamboom hebben, kunnen zo’n 20.000 dollar kosten. Hieronder zie je wat afbeeldingen van deze kat:

Grappige reacties over de Sphynx

In de comments onder bovenstaande Facebook-post zijn veel grappige reacties te vinden. Zo meldt een vrouw: ‘Mijn buren hadden een van deze kleine nachtmerries en het ontsnapte op een dag van hun terras … en rende recht op me af. Ik wist niet wat ik zag… een dikke, roze kleine gremlin… Toen sprong ik op de motorkap van mijn auto en lachte mezelf toen een uur lang uit. Ik was oprecht doodsbang voor dat ding. 🤣😂🤣

Een andere gebruiker neemt het op voor de katten: ‘Ze kosten niet allemaal 20.000 dollar, ze hebben niet allemaal gezondheidsproblemen, ze hebben niet allemaal een dagelijks bad nodig. Wat je denkt dat ze missen in uiterlijk, maken ze goed met hun pure persoonlijkheid. Het is het meest vriendelijke, unieke, liefhebbende ras dat ik ooit heb gehad.’ 

Zou jij 20.000 euro over hebben om een van de duurst huisdieren in huis te halen? Of heb je toch liever een kat met vacht? Wij zijn er zelf nog niet helemaal over uit.

Ben jij een kattenliefhebber? Lees dan ook de populairste kattennamen in Nederland