Wat is de gemiddelde duur van een potje tussen de lakens?

Voordat we de vraag “wat is de ideale duur van een potje ketsen” gaan beantwoorden, willen we eerst eens bekijken wat de gemiddelde duur is van zo’n potje. In principe is de duurtijd van je partijtje voornamelijk afhankelijk van de daad zelf. Af en toe kan ‘even snel’ ook helemaal prima zijn, terwijl je een andere keer juist zin hebt in een langere beurt die misschien wel een half uur duurt. Maar gemiddeld liggen koppels in een relatie zo’n 5,7 minuut met elkaar tussen de lakens. Naja, liggen… je snapt het wel.

Dit zegt natuurlijk vrij weinig, dit verschilt namelijk écht per persoon. Maar volgens onderzoekers is dit een beetje de gemiddelde duur van een potje. Trouwens: in dit geval gaat het over het begin van dé daad tot en met het hoogtepunt van de man of vrouw (of allebei). Niet elk potje hoeft een hoogtepunt te hebben natuurlijk, maar tijdens dit onderzoek is dit op deze manier berekend.

Wat is volgens velen de ideale duur?

Maar goed, nu de vraag waar je zo lang op zat te wachten: wat is de ideale duur voor een sessie rollenbollen? Dat heeft deels natuurlijk eigenlijk gewoon met je eigen voorkeur te maken. Zoals eerder gezegd, de één zal blij worden van een een snelle sessie terwijl de ander er liever nachtwerk van maakt. Ook heeft het met de timing te maken. Soms komt een het nou eenmaal wat beter uit dan anders.

Uit de cijfers kunnen we opmaken dat de voorkeuren in ieder geval heel anders zijn. Volgens mannen is de ideale duur voor 16 minuten, terwijl het voor de vrouw tussen de 7 en 13 minuten is. Dit omdat de dames veel liever de focus op het spel vooraf leggen, dan de daad zelf. Maar in de praktijk halen koppels beide tijden eigenlijk niet al te vaak.