Een douchecabine is de ideale plek voor schimmels

Iedereen krijgt er vroeg of laat een keer mee te maken in het huishouden: bruine vlekken op de douchetegels of schimmel in de douchecabine. Dit is een veelvoorkomend verschijnsel, aangezien de douche als het goed is iedere dag in gebruik is. Vanwege de enorme hoeveelheid stoom en waterdamp is de badkamer een vochtige plek die uitermate goed geventileerd dient te worden.

Daarom hebben de meeste badkamers voorzien van ramen die je tijdens of na het douchen open moet zetten, of beschikken ze over een ingebouwd afzuigsysteem. Mocht dat niet het geval zijn, kun je het beste met de badkamerdeur open douchen. Het is namelijk belangrijk om het vocht zo goed mogelijk uit de kamer te laten verdwijnen, zodat schimmels geen kans hebben om zich daar te nestelen. Daarnaast bevat douchewater altijd kalk, waardoor zich op een zeker moment kalkvlekken in de vorm van bruine aanslag in je badkamer zullen aandienen. Het is daarom van belang dat je de douchetegels zo nu en dan goed schoonmaakt.

Douchetegels schoonmaken in een handomdraai

Gelukkig is er een zeer eenvoudige en efficiënte methode ons de douchetegels en voegen weer volledig te laten glanzen en de bruine aanslag of schimmel te verwijderen. Je hebt hiervoor slechts twee huishoudelijke producten nodig, die je ongetwijfeld gewoon in de kast heb staan. Je bespaart bovendien een hoop geld omdat je geen dure schoonmaakproducten in huis hoeft te halen.

Het enige dat je nodig hebt is 200 milliliter afwasmiddel en 300 milliliter warme, witte azijn. Meng beide ingrediënten voorzichtig in een spuitfles, zonder dat je deze vervolgens hoeft te schudden. Daarna spuit je het mengsel of de douchetegels en de voegen, om deze vervolgens goed te schrobben met een schuurspons. Het is belangrijk om de tegels ongeveer een half uur met rust te laten voordat je deze met water afspoelt. Het resultaat zal verbluffend zijn: een brandschone douchecabine met glanzende tegels!

Lees ook: is het beter om in de ochtend of in de avond te douchen? Dermatologen geven het antwoord!