De vraag: ben jij meer een katten of een hondenmens? Heb jij vast wel eens voorbij horen. Hoe de ene een vreselijke hekel heeft aan katten en al jeuk in zijn ogen krijgt bij het idee, geniet de ander met volle teugen van de gezelschap. Wil jij origineler uit de hoek komen dan namen als Pluisje, Saartje en Tijgertje, heb jij een groot gebrek aan inspiratie of ben jij gewoon benieuwd naar hoe menig Nederlander zijn kat noemt? Wij maken het je wat gemakkelijker en hebben de top 10 kattennamen in Nederland voor jou op een rijtje gezet.

De 10 populairste kattennamen voor de mannetjes

Laten we het spits afbijten met de top 10 kattennamen voor de mannetjes, met op nummer één: Simba. Hoe kan het ook anders? Hoewel je voor één van deze kattennamen kunt gaan, zijn er nog talloze anderen namen te vinden op het internet. Surf wat rond of vraag om inspiratie bij je familie of vrienden.

1. Simba

2. Max

3. Tommy

4. Charlie

5. Mickey

6. Guus

7. Gizmo

8. Tijger

9. Binky

10. Toby

kattennamen populair

De 10 populairste kattennamen voor de vrouwtjes

Heb jij gekozen voor een vrouwelijke poes? Hieronder hebben wij de top 10 meest populaire kattennamen voor de vrouwtjes geselecteerd, met op nummer één: Luna.

1. Luna

2. Nala

3. Bella

4. Lola

5. Pip

6. Mia

7. Lilly

8. Mila

9. Mimo

10. Coco

Heb jij onlangs de allerliefste pup uit het nest gekozen, maar weet je door de enorme keuze niet waar je een geschikte naam vandaan moet halen? Lees hier over de 10 meest gebruikte hondennamen in Nederland.