Ibuprofen of paracetamol?

Medicijnautoriteit CBG en apothekers zeggen dat het beter is om paracetamol te slikken dan ibuprofen. Ibuprofen zou zorgen voor een verminderde reactie van het immuunsysteem door de ontstekingsremmende werking. Hierdoor heb je een grotere kans op het krijgen van andere ziektes. Hier is echter geen uitsluitend wetenschappelijk bewijs voor.

Nog een andere reden waarom ibuprofen af te raden is

Er zijn meer redenen waarom het beter is om van de ibuprofen af te blijven. Het gebruik van ibuprofen heeft namelijk een hogere kans dan paracetamol om maagbloedingen en nierschade te veroorzaken. Op het moment dat je ibuprofen in combinatie neemt met andere medicijnen neemt kan dat ook leiden tot bijwerkingen. Dit is zeker het geval bij ouderen. Daarom is het ook beter om paracetamol te nemen, omdat het goed werkt en het de minste bijwerkingen geeft. Het CBG voegt daaraan toe dat mensen met hart- en vaatziekten, en maag-darmproblemen zeker beter voor paracetamol kunnen gaan.

Waar kan je paracetamol kopen?

Paracetamol is bijna overal wel verkrijgbaar. Bij de drogist en de apotheek, maar ook in de supermarkt. Dit geldt overigens ook voor ibuprofen.

Dokter

De Franse minister van volksgezondheid deed een oproep

Eerder deed de Franse minister van volksgezondheid een oproep om geen ibuprofen meer te slikken omdat het slecht voor je gezondheid zou zijn. Neuroloog Olivier VĂ©ran ondersteunde deze boodschap.

Ook hebben wij advies voor je als je aan je mentale gezondheid wil werken.