Lekker naar de wc tijdens werktijd

We zitten allemaal wel eens langer dan vijf minuten op de wc. Op het toilet heb je namelijk ook nog eens enorm veel privacy om even wat anders te doen dan werken. De meeste mensen nemen dan ook hun smartphone mee naar het toilet om onder werktijd even op social media te kunnen. Of misschien is dat het enige moment dat je even je WhatsApp berichten kunt checken. Maar er zijn ook andere redenen waardoor mensen langer dan vijf minuten op de wc zitten en die kunnen niet heel goed voor je zijn volgens experts.

 

Waarom is het niet goed om lang op de wc te zitten?

Stel jij bent een van de mensen die alleen naar de wc gaat om je behoefte te doen. Duurt je bezoek dan ook langer dan vijf minuten? Dan gaat er iets toch niet helemaal zoals het hoort. Een toiletbezoek hoort simpel te zijn. Je gaat zitten, doet je behoefte meteen, je veegt af, spoelt door, wast je handen en gaat weer werken.

waarom niet lang op de wc zitten

Als je heel veel moeite moet doen om een bruine trui te breien kan dat vervelende kwaaltjes met zich meebrengen. Het verhoogt bijvoorbeeld het risico op aambeien en dat kan ontzettend vervelend en pijnlijk zijn. Door het harde persen komt er druk op de bloedvaatjes en endeldarm te staan waardoor het naar buiten kan komen of zelfs kan scheuren. Je kunt je vast goed voorstellen dat dit erg ongemakkelijk is en het ook zeker niet hoort. Als je dus vijf minuten lang moet persen voor er wat uitkomt dan is het verstandig even een bezoekje te brengen aan de huisarts. Misschien drink je wel te weinig of moet je meer vezels in je voeding verwerken. Het risico om aambeien te krijgen stijgt met de leeftijd. Het beste wat je kunt doen om deze kans zo klein mogelijk te houden is door een gezonde levensstijl na te leven en veel te bewegen. Zit je alleen langer dan vijf minuten op de wc omdat je maar op social media blijft scrollen? Dan is er niks aan de hand.

Lees ook over de correcte manier om de wc-rol op te hangen.