Waar gaat deze Netflix-documentaire over?

De documentaire volgt het mysterieuze overlijden van onderzoeksjournalist Danny Casolaro, wat officieel als zelfmoord is afgedaan, maar waarbij velen geloven dat dat niet het geval was. Dit alles heeft geleid tot een samenzweringstheorie genaamd ‘The Octopus’, waarin wordt gesuggereerd dat Casolaro veel te dicht bij de onthulling van uiterst schadelijke overheidsgeheimen kwam.

De serie belicht het verhaal van Casolaro en zijn overtuiging van het bestaan van een verborgen organisatie, beginnend met een softwareprogramma genaamd Promis. De intense verhaallijn heeft kijkers gekluisterd aan hun schermen, maar heeft tegelijkertijd bij sommigen angst en slapeloosheid veroorzaakt.

De documentaire heeft over het algemeen bijna alleen maar positieve beoordelingen gekregen van critici en lijkt een verslavend effect gehad te hebben op het publiek. Met zijn onthullende verhaal en sinistere wendingen blijft het kijkers boeien, maar het roept ook vragen op die hen niet loslaten, zelfs nadat de credits al lang zijn gerold.

Bekijk hier de trailer van de Netflix documentaire American Conspiracy: The Octopus Murders:

American Conspiracy: The Octopus Murders wordt fantastisch ontvangen

De serie is erg goed ontvangen bij critici. Op Rotten Tomatoes weet de serie zelfs een enorm hoge 88 procent bij de Tomatometer te scoren. Op IMDb weet de documentairereeks iets minder te scoren. Desalniettemin verdient het hier alsnog een respectabele 6,9/10.

Het verhaal van Danny Casolaro en de The Octopus samenzweringstheorie vormen volgens kijkers een fascinerende kijkervaring, maar het is dus vrij duidelijk dat het ook een diepe indruk achterlaat op degenen die het hebben bekeken. Voor sommigen heeft het niet alleen hun kijk op de wereld veranderd, maar ook hun vermogen om rustig te slapen (voor tenminste een handvol dagen) veranderd.

Ook heeft de serie bij de ‘gewone kijker’ erg veel losgemaakt. Op X/Twitter hebben verschillende kijkers enorm lyrisch gereageerd op de vierdelige documentaireserie. Bekijk hier wat voorbeelden van enthousiaste fans:

beoordelingen netflix documentaire american conspiracy the octopus murders