Zelfverzekerdheid en de jacht

Wanneer je single and ready to mingle bent kan je niemand vinden, maar zodra je gaat daten staan ze ineens in de rij. Terwijl het je als man ook echt wel een zelfverzekerdheidsboost kan geven, is het als partner altijd wel vervelend, al is het maar een beetje. Er zitten in ieder geval een aantal redenen achter dat jij ineens al die aandacht over je heen krijgt.

Als je in een relatie bent, lijkt je vaak zelfverzekerder in je schoenen te staan. En laten we eerlijk zijn, dat is hartstikke aantrekkelijk! Een man die zichzelf leuk en goed genoeg vindt, dat is iets wat vrouwen zeker waarderen. Dit geldt natuurlijk ook zeker andersom.

Maar dan heb je ook de ‘chase’ kwestie. Vrouwen houden net als mannen van een beetje uitdaging. Soms vinden ze het gewoon leuk om achter je aan te zitten, zelfs als ze niet per se geïnteresseerd zijn. Het lijkt haast op een kat die achter een laserpuntje aanrent, ze vinden het leuk om te jagen. Maar zodra ze het hebben, zijn ze er klaar mee.

Daarnaast heb je ook nog vrouwen die flirten zonder reden. Het kan zijn omdat je je als vrouw comfortabel genoeg voelt om te kunnen flirten, zonder dat er een diepere bedoeling achter zit. Het is een soort vorm van sociale interactie, gewoon voor de lol eigenlijk.

Feit: een man in een relatie is aantrekkelijker

Het is in ieder geval een feit dat vrouwen een man in relatie zeker wel aantrekkelijker vinden, zo blijkt ook uit onderzoek. Er zitten dan ook een aantal redenen achter waarom je al die aandacht over je heen krijgt zodra je een relatie hebt. Maar als het gebeurt, vergeet dan niet dat je nu een hartstikke leuke vriendin hebt (als het goed is). Zij wilde je wél toen niemand voor je in de rij stond.

Lukt het jou hoe dan ook niet om aan een relatie te komen? Lees dan over de veelvoorkomende afknappers voor vrouwen.