Máxima en prins pils Willem-Alexander rookten erop los

In de nieuwste serie Máxima op Videoland wordt ons koninklijk paar afgebeeld als ware kettingrokers, en volgens insiders is dit beeld absoluut waarheidsgetrouw. De serie, die meteen na de release een stortvloed aan records bij Videoland heeft verbroken, toont ons een kijkje in het leven van onze geliefde koning en koningin zoals we ze nog nooit eerder zagen.

Naast de tabakssigaretten – die in de serie rijkelijk worden gepaft – is er nog meer opmerkelijks te zien. Zo hadden Willem-Alexander en Máxima blijkbaar een losse kanarie die alles onderscheet. Een hilarische, maar vermoedelijk waarheidsgetrouwe anekdote die de serie nog meer cachet geeft. Daarnaast blijkt Maxima, gespeeld door de talentvolle Delfina Chaves, een zwak te hebben voor Argentijns snoepgoed. Een kleine, zoete knipoog naar haar roots.

Bekijk hier de trailer van de serie:

 

Uiterst goed ontvangen serie

De serie, die begint met Máxima’s leven tot aan haar verloving met Willem-Alexander, heeft het Nederlandse publiek volledig in haar greep. Streamingdienst Videoland meldt dat de eerste twee afleveringen ongekende kijkcijfers hebben behaald en het aantal nieuwe abonnementen door het dak is geschoten.

Contentdirecteur Peter van der Vorst is dan ook in zijn nopjes met de reacties. “Na de groots opgezette première in Koninklijk Theater Tuschinski en de lovende recensies voor de openingsepisodes, is het fantastisch om te zien dat het Nederlandse publiek zo enthousiast reageert op de Videoland Original Máxima”, aldus Van der Vorst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RTLBoulevard (@rtlboulevard)

Wat het succes van de serie nog indrukwekkender maakt, is dat deze al aan 25 landen is verkocht nog voordat het eerste seizoen compleet op het scherm verscheen. Een ware triomf voor de Nederlandse dramawereld.

Dus, terwijl we genieten van de intriges en de rookwolken die opstijgen in Máxima, blijft één vraag in ons hoofd hangen: rookte ons koninklijk paar echt als ketters? Als het aan de serie en echte insiders ligt, dan absoluut.

Benieuwd naar nog meer kijktips op Videoland? Bekijk dan de top 10 beste Videoland-series van 2023.