1. Mithsi Martis

Mithsi Martis is 25 jaar en woont met veel plezier in Den Haag. Ze heeft een moeilijke jeugd gehad en had last van een gebrek aan zelfvertrouwen, waardoor ze te maken kreeg met moeilijkheden, gedomineerd met angst. Ze heeft zichzelf teruggevonden en deze ervaring wil ze gebruiken om anderen te inspireren.

2. Teaux Bae Schul

Teaux Bae woont in Voorburg en werkt als content creator. Ze is niet vies van voor de camera staan en de kleurrijke outfits zijn opvallend in haar Instagram-feed. Ze gelooft dat ze door haar werk als geen ander de wereld van sociale media begrijpt. Door middel van haar kennis wil ze jongeren beschermen tegen mentale klachten door de invloed van sociale media.

3. Sophie Alink

Sophie Alink (24 jaar) werkt bij de 538 Ochtendshow als online content creator en is nieuwslezer bij Haarlem105. Ze heeft al sinds haar 15e last van een angststoornis. Vorig jaar begon ze met therapie om aan haar stoornis te werken en controle over haar leven terug te krijgen. Sindsdien voelt ze zich beter dan ooit.

4. Thari Garcia

Thari Garcia is 26 jaar oud en is een opvallende verschijning met haar grote bos krullen. Na een lange weg vond ze haar plezier en passie in het juf zijn. Sindsdien vecht ze iedere dag voor een inclusief, veilig en eerlijk onderwijs, voor iedere scholier en student. Ze wil een verschil maken als het gaat om veilig en leerzaam naar school kunnen.

5. Sedef Pak

Seded Pak is 19 jaar oud en de jongste van de finalisten dit jaar. Momenteel volgt ze de opleiding interieur design. Daarnaast voetbalt ze in haar vrije tijd om in beweging te blijven. Ze noemt zichzelf chaotisch en anders dan andere. Iets wat volgens haar helemaal niet nodig is. Om deze reden wil Sedaf laten zien dat het oké is om hulp te zoeken als het niet goed gaat.

6. Iris de Waard

Iris de Waard is 28 jaar en woont in IJmuiden. Herken je haar ergens van? Dat kan! Ze heeft meegedaan aan het laatste seizoen van Temptation Island. Na afloop van het programma besloten zij en haar vriend uit elkaar te gaan. In het dagelijks leven is ze Nail Artist in haar eigen salon en content creator. Iris wil aan Nederland laten zien dat je jezelf mag zijn en niet aan social mediaplaatjes hoeft te voldoen.

7. Latishia van der Linden

Latishia van der Linden komt uit Rotterdam. Ze studeert momenteel aan de Universiteit van Amsterdam en is jurist. Door haar drukke bezigheden waar haar deelname aan Miss Nederland ook nog bij komt kijken laat ze zien dat ze ervan houdt om bezig te zijn. Ze wil programma’s ontwikkelen die mensen helpen bij het re-integreren in de samenleving.

8. Sofie Vellinga

Sofie Vellinga is 23 jaar oud en heeft vorig jaar haar bachelor diploma Social Work behaald. Ze heeft een aantal passies: presenteren, acteren, foto- en videoshoots en haar werk als ambulant (gezins-)begeleider. In 2017 won ze Miss Teen of Drenthe. Samen met de Miss Nederland organisatie wil ze jongeren met een fysieke of mentale beperking meer kansen bieden in het onderwijs en op de arbeidsmarkt.

9. Amber Rustenburg

De 26-jarige Amber heeft in 2022 Miss Beauty of Noord-Holland gewonnen. Ze wordt heel blij van spelletjesavonden met mensen waar ze om geeft. Het voelt alsof het haar missie is om een stem te zijn voor iedereen die het gevoel geeft dat ze niet zichzelf kunnen zijn.

10. Melissa Baas

Melissa is 32 jaar oud. Al veertien jaar lang is ze actief in de mode-industrie, daarnaast is ze ondernemer in de e-commerce. In 2010 won ze het RTL 5 programma Benelux Next Top Model. Tijdens Miss Nederland wil ze zich inzetten voor gezinnen die het financieel zwaar hebben.

Wie is jullie favoriet van de finalisten van Miss Nederland 2024? Hoe dan ook zijn het stuk voor stuk mooie vrouwen die ergens voor staan. Wij zijn benieuwd naar de finale!